Radarele, scoase pe şosele toată săptămâna

Poliția Română desfășoară în perioada 18-24 august, la nivel național, o acțiune preventivă pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei. Polițiștii rutieri vor folosi toate echipamentele din dotare de supraveghere video a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în sistem cascadă, pentru depistarea în trafic a șoferilor care nu respectă regimul legal de viteză și sancționarea acestora.

Acțiunea face parte din calendarul de activități al polițiilor rutiere europene TISPOL pentru anul 2014, în baza căruia se desfășoară campania preventivă “SPEED”, pe teritoriul statelor membre.

Astfel, Poliția Română recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență, cu viteză adaptată carosabilului umed și să acorde o atenție sporită pietonilor.

IGPR precizează că depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.