Cu autocarul la Veliko Târnovo – minivacanță aproape de casă

La numai 200 de km de București, la sud de Dunăre, Veliko Târnovo, denumit „Orașul Țarilor”, este o destinație ideală în Bulgaria, într-o zonă turistică celebră.

Veliko Târnovo este un oraș medieval autentic și o alternativă perfectă la plajele aglomerate.

Cum ajungi în Veliko Târnovo

„Orașul Țarilor” este o destinație în care vă puteți relaxa câteva zile. Dacă vreți să vă bucurați de o călătorie rapidă și fără griji, puteți opta pentru autocarele verzi FlixBus, care operează zilnic două curse directe spre Veliko Târnovo.

Un oraș care respiră istorie și cultură

Zona oferă câte ceva pentru toată lumea. O plimbare pe străduțele în trepte printre casele din piatră și priveliștea care se deschide din oraș spre râu este cel mai bun mod de a explora acest orașel boem ce respiră istorie și cultură.

La fiecare colț de stradă veți da peste câte o panoramă neașteptată. Un loc unde puteți face fotografii perfecte pentru Instagram? Încercați faimosul pod Stambolov care traversează râul Iantra și oferă o vedere minunată asupra dealurile iconice din Veliko Târnovo. Construit în 1892, este unul dintre primele poduri din oțel construite în Balcani.

Fortăreața Țareveț, care datează din secolul al XII-lea, este unul dintre cele mai importante monumente medievale din Bulgaria și principalul punct de atracție turistică din zonă. În jurul fortăreței se mai află muzee, câteva biserici cu picturi murale și o galerie de artă, o locație impresionantă, situată în capătul unei curbe sinuoase a râului Iantra.

Restaurante cu o priveliște de neuitat

Numeroasele restaurante amplasate pe strada principală a orașului, strada Stefan Stambolov, oferă prilejul unor mese delicioase, dar și o panoramă de neuitat. Potrivit Tripadvisor, unul dintre restaurantele favourite ale turiștilor este Shtastliveca, unde puteți degusta preparate tradiționale bulgărești precum salata shopska, vinete umplute sau diferite tipuri de carne la grătar. În aceeași zonă, o mulțime de cafenele cochete bulgărești, grecești și albaneze vă așteaptă să le treceți pragul.

O drumeție scurtă de vară

Orasul Arbanasi, care se află la mai puțin de 10 kilometri distanță de Veliko Târnovo este apreciat pentru aerul pitoresc și o bună oportunitate pentru o scurtă drumeție. Situat pe o colină, Arbanasi oferă o priveliște frumoasă asupra orașului Veliko Târnovo și a cetății Țareveț.

Veliko Târnovo oferă turiștilor un mix inedit de vechi și nou, într-o atmosferă boemă ce merită din plin explorat.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.