Proiectul OUG pentru ridesharing, în primă lectură la Guvern

Proiectul Ordonanței de urgență (OUG) pentru reglementarea serviciilor de ridesharing a fost discutat în 20 iunie în Guvern, în primă lectură, potrivit premierului Viorica Dăncilă. 

”Vom discuta astăzi în Guvern, în prima lectură, soluţia legislativă pentru organizarea şi funcţionarea activităţii de servicii alternative de transport, după un complex proces de consultare publică cu toţi cei interesaţi şi parcurgerea etapelor legale şi procedurale. Pentru prima dată reglementăm acest tip de transport de persoane, care funcţionază prin intermediul unor platforme digitale şi la care apelează tot mai mulţi cetăţeni. Soluţia pe care o avem în vedere va asigura transportul pasagerilor în condiţii de siguranţă şi accesul acestora la cât mai multe acţiuni astfel încât încurajarea concurenţei loiale şi relaţia corectă între cerere şi ofertă să ducă la servicii de calitate”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a precizat că autorizarea administrativă va fi valabilă pe o perioadă de trei ani atât pentru platformele digitale, cât şi pentru operatorii de transport alternativ.

”Vom crea un sistem unitar de reglementare a activităţilor de transport alternativ care funcţionează prin intermediul unor platforme digitale prin autorizarea administrativă a acestora pe o perioadă de trei ani, atât în ce priveşte platformele digitale, cât şi operatorii de transport alternativ”, a declarat Viorica Dăncilă.

cu o zi înainte, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat că proiectul de Ordonanţă de Urgenţă va fi adoptat după ce primeşte avizul din partea Consiliului Economic şi Social (CES).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.