Licențele de traseu pentru București – Ilfov, prelungite

Licențele de traseu deținute de operatorii care efectuează curse regulate de transport pasageri între București și localitățile din Ilfov au fost prelungite până la data de 31 decembrie 2020, potrivit unei ordonanțe de urgență publicate în Monitorul Oficial, pe 31 decembrie 2019.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Este vorba despre OUG nr. 89, adoptată de guvernul Orban în data de 30 decembrie, pentru modificarea unor acte normative.

„(1) La solicitarea operatorilor de transport care dețin licențe de traseu valabile la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență pe traseele cuprinse în actualul program de transport în baza căruia se efectuează serviciile regulate de transport rutier de persoane între municipiul București și localitățile județului Ilfov, Autoritatea Rutieră Română – ARR prelungește licențele de traseu însoțite de graficele de circulație, pentru autobuzele deținute și nominalizate de către aceștia, cu plata tarifului aferent, potrivit legii, care vor avea valabilitate până la data de 31.12.2020, dar nu mai târziu de data atribuirii de către asociația de dezvoltare intercomunitară pentru transport public a obligației prestării serviciului de transport public către operatorii de transport, în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 1.370/2007 al Parlamentului European și al Consiliului, din 23 octombrie 2007, privind serviciile publice de transport feroviar și rutier de călători și de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 1.191/69 și nr. 1.107/70 ale Consiliului și ale Legii serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și ale Legii serviciilor publice de transport persoane în unitățile administrativ-teritoriale nr. 92/2007, cu modificările și completările ulterioare.

(2) Procedura și modalitatea de prelungire a valabilității licențelor de traseu pentru situațiile prevăzute la alin. (1) se stabilesc de către Autoritatea Rutieră română – ARR, potrivit legii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.