Plata impozitelor si taxelor 24 de ore din 24, in Sectorul 6

3

Primarul Cristian Poteras a lansat, marti, proiectul „Punct de plata impozite, taxe 24/24”, despre care spune ca este unic in Europa, intrucat functioneaza non-stop, inclusiv sambata, duminica si de sarbatorile legale. Astfel, contribuabilii din Sectorul 6 al Capitalei, persoane fizice, pot sa-si achite, indiferent de ora, impozitele, taxele, amenzile (inclusiv amenzile in 48 ore), intr-un mediu securizat.

Procedura este aplicata pe un infochiosc, este foarte simpla si presupune scanarea cartii de identitate si urmarirea mesajelor pe ecranul aparatului, prin interconectarea intregului sistem cu aplicatia de calcul a taxelor si impozitelor, folosita de SPFPL Sector 6.

Practic, daca un contribuabil doreste sa plateasca impozitul la orice ora din zi sau din noapte, si are rol fiscal in Sectorul 6, se prezinta la sediul din Drumul Taberei nr. 18, colt cu Aleea Poiana Sibiului, in zona spatiului de plata amenajat in acest sens, aseaza cartea de identitate timp de 2-3 secunde, in soclul echipamentului (scanner) si urmeaza instructiunile de pe monitorul echipamentului.

In cazul in care persoanele respective au fost identificate in evidentele fiscale, pe monitor va aparea urmatorul mesaj: „Lasati cartea de identitate nemiscata timp de cateva secunde pana la aparitia mesajului de confirmare”, dupa care este urmat de mesajul „Accesul dumneavoastra este permis pentru urmatoarele 10 secunde”; moment in care usa se deschide spre a permite contribuabilului sa intre in incinta punctului de plata si pentru a folosi infochioscul existent, in scopul de a-si plati impozitele si taxele datorate bugetului local al Sectorului 6.

Dupa efectuarea platii, contribuabilul va trebui sa se asigure ca este in posesia cartii de identitate si a cardului bancar utilizat.

Persoanele care nu au rol fiscal la SPFPL Sector 6, in urma scanarii cartii de identitate, sunt informate ca nu au acces in incinta cu urmatorul mesaj „Nu figurati in evidentele fiscale, va rugam sa va adresati Biroului Unic din cadrul SPFPL Sector 6” pentru a le fi inregistrate sau actualizate datele de identificare in evidentele fiscale.

Acest sistem ofera siguranta contribuabililor pe tot timpul efectuarii platii, restrictionand accesul altor persoane in incinta pentru o perioada de 2 minute. Spatiul este monitorizat video 24/24 ore, respectand intimitatea celor care efectueaza platile.

Costurile pentru implementarea proiectului, a carui valoare a fost de 30.000 lei, au fost prevazute in bugetul pe anul 2012. “Prin proiectul Punct de plata impozite, taxe 24/24, unicul de acest gen din Europa, oferim posibilitatea contribuabililor Sectorului 6 de a-si achita darile catre stat in orice zi si la orice ora, totodata fiind redus si timpul pierdut la cozi. Dupa infochioscuri, iata ca am implementat un alt proiect care vine, inca o data, in ajutorul cetatenilor Sectorului 6”, a precizat primarul Poteras. (M.S.)

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.