Controale în trafic la microbuzele școlare

Poliţiştii rutieri din toată țara au controlat, de la sfârșitul lunii august, 4.236 de autovehicule destinate transportului de elevi și continuă verificarea tehnică a acestora.

Imagine: Jean-Mihai Pâlșu

Activitățile premergătoare începerii noului an școlar au vizat și instruirea, de către polițiști, a conducătorilor de autovehicule destinate transportului de elevi și  verificarea stării tehnice a acestor mijloace de transport.

Documentele conducătorilor auto (permisul de conducere și atestatul), ale autovehiculului (certificatul de înmatriculare, asigurarea obligatorie auto, asigurarea pentru bagaje, ITP, licența de transport), precum și starea tehnică a vehiculelor (starea cauciucurilor, funcționarea semnalizării, a lumilor) au fost verificate.

În urma controalelor, polițiștii au descoperit că 291 dintre autovehicule aveau termenul de valabilitate al inspecției tehnice periodice expirat, iar 268 nu aveau încheiată asigurare de răspundere civilă auto. Conducătorilor auto și coordonatorilor activității de transport le-a fost atrasă atenția ca autovehiculele destinate transportului școlar la care au fost constatate deficiențe să nu fie utilizate.

Alături de poliții rutieri au fost și colegii de la prevenire, care au verificat și instruit 4.000 de conducători auto și 1.981 de coordonatori de transport. În urma verificărilor, au fost identificați 31 de șoferi care nu dețineau atestat profesional.

„Polițiștii vor continua controalele în trafic la microbuzele școlare, ținând cont și de semnalizarea rutieră din zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor, pentru a se asigura de buna vizibilitate a acesteia. Iar neregulile constatate sunt aduse la cunoștința administratorilor drumuri public împreună cu solicitarea de a le remedia, în regim de urgență”, informează Poliția Română. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.