Aeroportul Timişoara trece la ora de iarnă

1

Duminică, 25 octombrie, intră în vigoare noul orar de toamnă-iarnă la Aeroportul Internaţional Timişoara, valabil până în 26 martie 2016. Modificările sunt legate de orele de zbor şi de frecvenţe.

În perioada sărbătorilor de iarnă, pot apărea modificări legate de suplimentarea unor curse sau anularea acestora, în funcţie de cerere.

Companiile aeriene îşi rezervă dreptul de a aduce modificări programului de zbor.

La aeroport au început şi pregătirile de iarnă. Toate utilajele au fost verificate şi li s-au efectuat lucrări de întreţinere, pentru a se asigura funcţionarea acestora în parametri optimi.

De asemenea, au fost verificate instalaţiile de încălzire, pentru a se asigura confortul pasagerilor în aerogară, dar şi a personalului aeroportuar în clădirile administrative.

Cât priveşte aprovizionarea cu substanțe degivrante şi antigivrante pentru aeronave, Aeroportul are în prezent un stoc de 15 de tone de lichid degivrant (care îndepărtează gheaţa) şi 24 tone de lichid antigivrant (care previne formarea gheţii).

Pentru suprafeţele de mişcare (pistă, căi de rulare, platforme de parcare aeronave, parcare) există o rezervă de 5 tone substanță degivrantă şi două tone de uree granule. Aceste  cantităţi vor fi reînnoite periodic, în funcţie de necesităţi.

Aeroportul deţine şi două utilaje de degivrare pentru aeronave şi alte două pentru suprafeţele de mişcare. (M.S.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.