Ungaria închide granițele pentru toate transporturile de pasageri

Ungaria își va închide granițele pentru toate transporturile de pasageri și numai cetățenii maghiari vor avea voie să intre, a declarat, în 18 martie, premierul Viktor Orbán, potrivit MTI.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

El a afirmat, în Parlament, că poartă discuții cu partenerii internaționali, privind coordonarea închiderii granițelor.

Comentând consecințele economice grave ale situației, el a spus că există sectoare, cum ar fi turismul, ospitalitatea și serviciile, în care „problemele au bătut deja pe ușă”. Premierul ungar a spus că a cerut ministrului responsabil cu activele naționale, Andrea Bártfai-Máger, să se consulte cu reprezentanții celor mai afectate industrii, pentru a introduce măsuri rapide de sprijin.

Viktor Orbán a subliniat necesitatea unor măsuri pentru protejare a locurilor de muncă și a avertizat asupra unui val serios de șomaj care se apropie. Totodată, a cerut angajatorilor și angajaților să depună eforturi personale pentru păstrarea locurilor de muncă.

„Noua epidemie de coronavirus va necesita o rescriere a politicii fiscale și economice”, a spus Orbán. Bugetul va trebui revizuit „la toate nivelurile”, sarcină care va fi coordonată de ministrul finanțelor, a spus el în parlament.

Orbán a adăugat că gestionarea crizei va fi un proces dificil și de lungă durată și necesită toată lumea să facă ajustări, deoarece „cursul vieții va fi diferit în următoarele luni decât suntem obișnuiți”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.