Oprescu ameninta cu rezilierea contractelor de asfaltare

Asfaltatorii mai au doua zile pana la termenul impus de primarul general Sorin Oprescu pentru terminarea reparatiilor din carosabil. Somatia edilului-sef survine dupa ce a constatat el insusi, pe teren, ca ritmul lucrarilor de plombare este prea lent, si le-a cerut sefilor firmelor cu care Primaria Capitalei are contract sa accelereze operatiunea. Daca pana sambata dimineata astuparea gropilor din asfalt nu e gata, Oprescu ameninta cu rezilierea contractelor.

“V-am rugat sa nu va jucati. Nu o luati in gluma. Nu o sa luati nici un ban de la mine si merg pe reziliere. Nu stiu daca stiti ca exista in contract clauza de reziliere unilaterala. Mai aveti doua zile”, i-a avertizat primarul Capitalei pe asfaltatori la Comandamentul convocat miercuri dimineata la ora 7:00. In opinia lui Oprescu, sefii companiilor de reabilitare stradala nu mai au nicio scuza, dupa ce vremea s-a incalzit iar traficul rutier este redus pe timpul noptii.

Reprezentantii Directiei de Inspectie si Control General au sarcina de a monitoriza pana sambata, in fiecare noapte, modul in care se desfasoara lucrarile de reparatii. Iata rezultatele ultimului control de pe arterele de circulatie stabilite in cadrul Comandamentului:

1. SC EUROCONSTRUCT TRADING 98 a remediat deficientele de pe Str. Occidentului (P-ta Sf. Voievozi) si pe Calea Grivitei nr. 32, dar nu au refacut gulerele celor 3 camine de pe Sos. Oltenitei nr. 242 (capat RATB) si nu au astupat gropile de pe Sos. Giurgiului, la intersectiile cu str. Luica, str. Actiunii si Sura Mare. In program sunt incluse pentru a intra in lucru urmatoarele artere: Drumul Sarii, I.C. Bratianu (reparatii locale in carosabil in zona Pietei Unirii si la intrarea pe Str. Doamnei) si Bd. Magheru (racorduri la borduri in fata Cinema Patria).

2. SC STRABAG SRL a plombat doua gropi pe Calea 13 Septembrie, la intersectia cu Tudor Vladimirescu, iar pe Sos. Progresu le-a plombat pe toate, cu exceptia uneia la intersectia cu Calea 13 Septembrie. In program: gropile de pe Sos. Panduri.

3. SC TEHNOLOGICA RADION SRL a reparat gropile de pe Bd. Dacia si urma sa intre pe Batistei, dar nu a respectat programul stabilit la Comandament cu interventia pe Bd. Ion Ionescu de la Brad (in fata sediului PSD si la intersectia cu str. Sisesti la gurile de canalizare) si in Piata Revolutiei, iar pe Calea Vitan au intervenit partial, la intersectia cu M. Bravu (Prosper) si la intersectia cu Brailita (o singura plomba), astfel ca au ramas multe gropi neremediate. De asemenea, pe Calea Dudesti nu s-a intervenit in zona, doar o groapa fiind astupata la intersectia cu Nottara (reprezentantul Tehnologica a afirmat ca echipa care urma sa lucreze in Calea Dudesti a fost redirectionata spre str. Maria Rosetti si C.A.Rosetti). In programul de miercuri mai sunt de reparat Bd. Iuliu Maniu si Splaiul Independentei (zona Tribunal).

4. SC DELTA ACM a remediat deficientele de pe Str. Av. Serbanescu, cu exceptia zonei de imbinare dintre calea de rulare tramvai si carosabil, unde exista gropi multiple. Pe Bd. Barbu Vacarescu si 1 Decembrie – la intersectia cu Liviu Rebreanu se lucra; la intersectia cu Th. Pallady erau remediate deficientele; celelalte reparatii de la nr. 35, 42 si de la intersectiile cu Basarabia si cu Ciucea nu erau inca remediate. Pe Turnu au fost remediate deficientele, cu exceptia gropilor din intersectia cu Bd Metalurgiei. In program: Bd. Dinicu Golescu (capace intre sinele RATB) si Teiul Doamnei – plombele executate pe aceasta strada in urma cu 2-3 saptamani sunt deteriorate;

5. SC EUROVIA SA: Bd. Iuliu Maniu, in zona intersectiei cu Vasile Milea, nu a fost refacuta; Str. Brasov – zonele din intersectiile cu strazile Bd. Timisoara, Drumul Taberei si Prelungirea Ghencea nu au fost refacute; pe Drumul Taberei se lucreaza intre intersectia cu Str. Brasov si intersectia cu Valea Argesului, pe partea cu numere impare; pe Bd. Constructorilor la intersectia cu str. Mehadia, se lucreaza la refacerea trotuarului; pe Bd. Eroilor, la intersectia cu Str Sfantul Elefterie, s-a ridicat un camin la cota; pe Bd. M. Kogalniceanu nu s-a remediat o groapa aproape de rond, iar doua au fost plombate vizavi de Facultatea de Drept, dintre care una era partial sarita; la Lujerului, intre Calea ferata si sensul giratoriu din fata complexului CORA se lucreaza pe sensul inspre Sos. Virtutii; pe Str. Stirbei Voda s-au remediat gropile de la intersectia cu str. Berzei, de pe breteaua de la Dinicu Golescu si s-a ridicat la cota un camin la intersectia cu Schitu Magureanu; se frezeaza zona dintre Str. Mehadia si Giulesti. In program: Prelungirea Ghencea si Sos. Colentina.

6. SC HAN GROUP: pe Str. Sincai, la intersectia cu Lanariei, nu s-au efectuat reparatile; pe Calea Vacaresti nu s-au refacut fisurile din ax, iar in statia Sun Plaza sunt santuri (reprezentantii Han Group sustin ca tronsonul Big Berceni – Mihai Bravu nu le apartine); pe Splaiul Unirii nu s-a intervenit – reprezentantii Han Group sustin ca tronsonul dintre Mihai Bravu si Vitan Barzesti nu este in intretinerea lor; Pe Vitan Barzesti sunt 4 gulere de canale nerefacute, in fata la Rin Hotel si la Practiker; la intersectia Serban Voda cu Tineretului se lucreaza; pe Sos. Berceni, de la P-ta Sudului la Iriceanu, s-au plombat toate gropile din carosabil. In program: Sos. Berceni, la intersectia cu Caporal Marin Grigore (AutoNesti), unde sunt gropi mari in carosabil, precum si la intersectia cu Bd. Metalurgiei.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.