CNAIR a desemnat câştigătorul licitației pentru Centura Galați

Compania Naţională de Administrare a Infrastucturii Rutiere (CNAIR) a desemnat, în 31 iulie, câştigătorul licitației pentru proiectarea şi execuţia variantei de ocolire Galaţi, în lungime de 33 de km: asocierea SA&PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL.

Oferta câștigătoare a fost de 705,3 milioane de lei fără TVA, iar durata contractului va fi de 12 luni pentru proiectare şi 42 luni pentru execuţia lucrărilor. Însă contractul va fi semnat abia după perioada de deopunere a eventualelor contestații.

Prezent la Zalău, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat: „S-a reuşit, printr-un efort extraordinar din partea CNAIR, să se finalizeze raportul procedurii în ceea ce priveşte atribuirea contractului de proiectare şi execuţie pentru cei 33 de kilometri ai variantei ocolitoare Galaţi. Este un proiect mult aşteptat de gălăţeni, este un proiect parte a unui complex de investiţii pe care noi îl gândim în regiunea Dobrogea, în regiunea Dunării de Jos, în care vom conecta această regiune, pe de o parte cu coridorul IX, coridorul de transport Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani – Suceava – Siret şi, pe de altă parte, vom conecta această regiune prin VO Galaţi, drumul expres Brăila-Galaţi-podul de la Brăila, drumul expres Brăila – Tulcea, drumul expres Tulcea – Constanţa de coridorul principal pan-european, coridorul IV – Constanţa-Bucureşti-Sibiu-Nădlac”.

Ministrul a precizat că speră ca semnarea contractului de achiziţie publică să fie posibilă în cel mai scurt timp, dacă nu vor exista contestaţii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.