Acțiune TISPOL Truck&Bus

În toate statele membre ale Uniunii Europene se derulează, până în data de 16 februarie, acțiunea TISPOL Truck&Bus (Camion și autobuz), începută în 10 februarie. Astfel timp de o săptămână, de luni până duminică, polițiștii se concentrează pe verificarea camioanelor și autobuzelor în trafic.

Controalele acoperă întreg teritoriul Uniunii Europene, pe toată rețeaua rutieră a celor 27 de state membre, și se concentrează pe: respectarea timpilor de conducere și de odihnă, verificarea condițiilor în care sunt transportate mărfurile periculoase, documentele, starea tehnică a vehiculului, asigurarea încărcăturii etc..

În paralel, personalul Ministerului Transporturilor din Ungaria efectuează o serie de inspecții timp de trei zile, independent de acțiunea TISPOL, pentru verificarea stării tehnice a camioanelor și autobuzelor, timpii de conducere și de odihnă și accesoriile interioare ale autobuzelor (centuri de siguranță, deschizătoare de urgență, ciocane pentru geamuri, stingătoare de foc). În plus, se acordă o atenție deosebită stării ștergătoarelor de parbriz și a parbrizului, tipului de pneuri și echipamentelor de iluminare și semnalizare exterioare, informează MKFE.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.