GEFCO România a avut activități caritabile de 5 ori mai mari în 2018

Activitățile caritabile desfășurate de GEFCO România alături de organizații au fost în anul 2018 de cinci ori mai mari decât înainte. GEFCO România a încheiat parteneriat cu Salvați Copiii, Parada, Robi, iar în paralel a participat și la alte acțiuni caritabile, precum maratonul organizat de Casiopeea.

Toate aceste acțiuni au contribuit la: scăderea mortalității infantile în România prin ajutorul medical oferit, ajutorul financiar necesar pentru copii și adolescenți fără adăpost, suport pentru gestionarea situației cu câinii maidanezi și ajutor pentru femeile cu cancer mamar. Aceste acțiuni dovedesc grija pe care GEFCO România o are pentru cauze locale și încercarea de a construi pentru comunitate, alături de parteneri de încredere.

Trei organizații au primit finanțare de la GEFCO România

Rata mortalității infantile este de două ori mai mare în România față de media Uniunii Europene. Salvați copiii lucrează de aproape 30 de ani să schimbe această situație pentru nou născuții din țară. Suportul oferit de GEFCO România pentru cumpărarea de echipament medical a fost vital. În 2016, compania a donat un incubator pentru nou născuții din secția de neonatologie a Maternității Bucur din capitală. Peste 100 de copii au fost ținuți în incubator în ultimii 2 ani și au putut să meargă acasă cu familiile lor. În 2017, o nouă serie de echipamente a fost donată de către companie. Anul trecut, GEFCO România și-a crescut de cinci ori contribuția și a oferit echipament medical pentru Spitalul Clinic de Urgență ,,Sfântul Pantelimon’’ București. Echipamentul include un aparat și o lampă de fototerapie, ideale pentru tratarea bolilor de piele și a unor tipuri de pre-cancer la nou născuți.

Pe lângă această acțiune, GEFCO România a mai contribuit cu ceva în parteneriatul cu Salvați Copiii. ,,Grădinița de vară’’, proiect inițiat și dezvoltat de Salvați Copiii în 1998, a implicat de-a lungul timpului 7000 de copii din comunități vulnerabile. Pentru a ajuta inițiativa în 2018, GEFCO România a susținut costul meselor zilnice a peste 400 de tineri, încurajând astfel copiii din familii dezavantajate să se alăture programului de pregătire pentru școală, crescându-le șansele la educație.

Fundația Parada este o organizație neguvernamentală din România care lucrează cu adolescenți și copii fără casă, oferind, printre altele, consiliere și educație. Parteneriatul dintre GEFCO România și Parada durează de doi ani deja, iar împreună încearcă să ofere un spațiu sigur pentru tinerii fără adăpost. Printre activitățile derulate împreună se numără: un centru de zi multifuncțional, centru educațional, programe sociale, consiliere în cariera profesională și programe de reducere a riscurilor.  

Robi este o asociație care protejează animalele, specializată în salvarea animalelor domestice, în special căței și pisici. Ei oferă adăpost temporar și caută persoane dispuse să adopte și să aibă grijă de animale. Acțiunile făcute de Robi ajută la scăderea numărului de animale fără adăpost din București, fără efecte negative asupra lor. În plus, GEFCO România susține de câțiva ani urgențele legate de animale, precum salvarea lor din situații critice.

,,Pentru noi, la GEFCO România, ’’Partners, unlimited’’ este mai mult decât un unghi de abordare în comunicare. Este parte din valorile noastre și o tradiție importantă. Pe lângă faptul că îi considerăm parteneri pe angajații, clienții și colaboratorii noștri, privim la fel și comunitatea în care existăm. Asta înseamnă că suntem într-o continuă încercare de a ne implica în rezolvarea celor mai importante probleme ale societății. Credem cu tărie că doar o societate sănătoasă poate crea o economie și un mediu de business sănătos în care există spațiu pentru inovație. Pentru a ne maximiza contribuția, cooperăm cu organizații care luptă pentru a face viața altora mai bună, precum Salvați Copii, Parada sau Robi.’’ A declarat Jérôme Chevrolet, director general al GEFCO România, manager zonal al GEFCO Balkans.

Grupul GEFCO, inclusiv filiera din România, este mereu în contact cu problemele din comunitățile locale în care activează. Scopul principal este să sprijine organizațiile caritabile care au misiuni în care GEFCO crede, prin participare activă, cum ar fi maratoanele, sau oferind finanțarea necesară pentru a atinge anumite obiective.

Despre Grupul GEFCO

GEFCO (www.gefco.net, www.gefco.ne) este lider mondial în soluții complexe de aprovizionare și lider European în logistica auto. Construind pe 70 de ani de expertiză și cu o forță de muncă de 13.000 de oameni, GEFCO produce soluții flexibile și inteligente care răspund provocărilor logistice din toate sectoarele industriei. Prezent în 47 de țări, cu o rețea globală puternică de parteneri, GEFCO deservește 300 de destinații în toată lumea. În 2017, Grupul a generat venituri de 4.4 miliarde de euro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.