Comerţul electronic şi deservirea cumpărătorilor generează inovaţia în sectorul industrial şi logistic

Inovatiile din sectorul industrial si logistic sunt strict determinate de dorinta de a imbunatati serviciile oferite clientilor din sfera comertului electronic pe masura ce acest comert solicita optimizarea retelei si a specificatiilor legate de spatiul de depozitare.

In cadrul conferintei Power of Three organizata de CBRE, jumatate din persoanele prezente au declarat ca segmentul comertului electronic va avea cel mai mare impact asupra deciziilor chiriasilor care ofera servicii logistice in urmatorii trei ani.

Stimulul inovatiilor vine din nevoia imbunatatirii serviciilor din domeniul productiei, retailerilor si a logisticienilor pentru un comert mai rapid. In timp ce comertul electronic creste in popularitate, timpul de livrare a marfurilor devine din ce in ce mai important deoarece clientii asteapta livrarea produselor in doar cateva zile de la lansarea comenzii.

Chiriasii sunt nevoiti sa isi optimizeze reteaua folosind tehnologii de ultima ora si sa se asigure ca localizarea centrelor proprii raspunde nevoilor de a avea o unitate consolidata in afara orasului si altele mai mici pentru a deservi zonele urbane cat mai repede.

Chiriasii din industrie trebuie sa echilibreze necesitatile intre unitati logistice de mari dimensiuni, hub-uri personalizate și centre de colectare de mici dimensiuni. In timp ce tehnologia si cerintele clientilor avanseaza, actualii chiriasi nu isi mai doresc sa dețina proprietati in portofoliu, 96% dintre repondenti indica o preferinta pentru inchiriere. În special pentru hub-urile mai mici din zonele urbane, flexibilitatea in termeni de localizare permite chiriasilor să reacționeze la schimbările din industrie și la nevoile consumatorilor.

“Este vital pentru logisticieni sa integreze alegerea amplasamentului și selecția proprietatii în contextul mai larg al reconfigurarii lanțului de aprovizionare. Pe măsură ce tehnologia continuă să aduca schimbări în modul în care consumatorii cumpara și producătorii produc, este vital ca ocupantii și dezvoltatorii sa se adapteze.

Anumite aspecte vor deveni vitale in analiza, si anume: amplasamentul si rolul unitatilor de distributie si compromisul între costurile mai mari cu forta de muncă și cucosturile de ocupare raportate la timpii si costuri de transport mai mici. Dupa rezolvarea acestor lucruri ne putem astepta sa vedem o penurie in termeni de stocuri la nivelul unor orașe mari și centre logistice importante”, afirma Amaury Gariel, Managing Director, Industrial si Logistica, EMEA.

Despre CBRE Group, Inc. (www.cbre.com)

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBG), Fortune 500 și S&P 500 cu sediul central in Los Angeles, este cea mai mare companie in domeniul imobiliar din lume și societate de investiții (în termeni de venituri, 2014). Compania are mai mult de 52.000 de angajati (excluzand companiile afiliate), și deservește proprietarii de active imobiliare, investitorii si chiriasii prin intermediul celor peste 370 de birouri (excluzand filialele) din intreaga lume. CBRE ofera consultanta strategica si executorie pentru vanzarea sau inchirierea proprietatilor; Servicii corporate; administrarea proprietatilor, management de proiect; bancare ipotecare; evaluare; Servicii de consultant pentru dezvoltari imobiliare; de administrare a investițiilor; si de cercetare si consultanta.

Nota privind sondajul

Rezultatele sondajului prezentate în acest raport au fost colectate în timpul conferintei anuale CBRE Power of Three. Acestea reflectă punctul de vedere a celor  200 de chiriasi, investitori și dezvoltatori, precum și a celor 120 de participanți din cadrul CBRE.

Nu toate întrebările sondajului au primit raspuns de la aceiasi repondenți si nici de la același număr de repondenți.

Detalii, la Global Industrial Special Report Technology

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.