Colliers Internațional și-a angajat expert în investiții

Compania de consultanță imobiliară Colliers International și-a extins echipa de spații industriale, prin cooptarea lui Mădălin Stănescu pe poziția de Senior Project Manager. 

Mădălin Stănescu, Colliers International

Începând din luna ianuarie, Mădălin Stănescu s-a alăturat departamentului industrial și logistic din cadrul companiei Colliers International, prin cooptarea sa urmărindu-se dezvoltarea serviciilor oferite companiilor interesate de tranzacționarea proprietăților din piața de profil.

Mădălin Stănescu are o experiență de peste 12 ani în piața imobiliară și financiar-bancară, perioadă în care a lucrat atât pe partea managerială, cât și în departamentele de vânzări.

După ce în 2016 am spus că piața de industrial are toate premisele pentru a se dezvolta în următorii ani, 2017 și 2018 au adus o creștere cu 40% a stocului de spații moderne, până la 4,2 milioane mp. Vedem în continuare potențial de expansiune, în special pentru orașele regionale care sunt adevărate noduri economice, precum Constanța, Iași sau Ploiești”, a declarat Laurențiu Duică, director Industrial Agency în cadrul Colliers International.

Totodată, remarcăm un apetit tot mai crescut din partea dezvoltatorilor care activează în mod tradițional pe alte segmente de piață, precum birouri, rezidențial sau retail, dar care vor să investească și în sectorul industrial. În acest context, extinderea echipei de industrial cu un specialist în piața de investiții a venit ca un pas firesc, pentru a le oferi clienților soluții de real estate cât mai complete”, a adăugat Laurențiu Duică.

În ultimii doi ani, Mădălin Stănescu a ocupat poziția de Senior Project Manager în cadrul departamentului de investiții al Colliers International, unde a coordonat dezvoltarea unui nou serviciu, managementul tranzacțiilor de portofoliu, prin care a reușit ca în mai puțin de doi ani să finalizeze peste 30 de tranzacții.

Anterior, Mădălin a lucrat zece ani în  domeniul financiar, în cadrul departamentului de finanțare imobiliară al RBS  Bank și în cel de asset management imobiliar al BCR.

În ultimul an, Colliers International a consiliat una dintre cele mai mari și mai complexe tranzacții din piața de industrial pentru un client activ pe piața de retail. Retailerul polonez de articole vestimentare LPP, care a adus în România brandurile Reserved, Sinsay, Mohito, Cropp şi House, a închiriat o suprafață de 22.100 mp într-un proiect dezvoltat de compania belgiană WDP în localitatea Ștefăneștii de Jos, din județul Ilfov. Aici, dezvoltatorul belgian WDP a cumpărat, într-o tranzacție intermediată tot de către departamentul de industrial al Colliers International, un teren de 44 de hectare.

La nivel național, chiar dacă stocul de spații moderne de depozitare a depășit pragul de 4,2 mil. mp, România continuă să se afle în urma celorlalte țări din regiune, fapt ce sugerează că încă ar mai fi loc de creștere. Pentru 2019, în România sunt așteptați spre livrare peste 400.000 mp de spații industriale.

Colliers International Group Inc. (NASDAQ: CIGI) (TSX: CIGI) este unul dintre liderii globali în domeniul consultanței imobiliare, cu peste 13.000 specialiști care lucrează în 69 de țări. Colliers este compania globală de servicii imobiliare și de administrare a investițiilor cu cea mai rapidă creștere, cu venituri corporate de 2,3 mld. dolari (2,7 mld. dolari inclusiv afiliați) în 2017. Cu o cultură întreprinzătoare și cu o echipă valoroasă, specialiștii Colliers oferă o gamă largă de servicii clienților finali, dezvoltatorilor și investitorilor din întreaga lume, iar prin intermediul platformei de servicii de gestionare a investițiilor au sub administrare active ale celor mai respectați investitori imobiliari instituționali, cu o valoare totală de peste 25 mld. dolari.

Colliers International a fost inclusă în top 100 companii outsourcing de către International Association of Outsourcing Professionals pentru 13 ani consecutiv, mai mult decât oricare altă companie de consultanță imobiliară. Compania Colliers a fost, de asemenea, considerată cel mai bun property manager la nivel global de către Commercial Property Executive pentru doi ani la rând.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.