Ponta: Trebuie sa restituim 400 mil. euro din taxa auto

Guvernul este obligat sa restituie proprietarilor de autovehicule second-hand 400 de milioane de euro, reprezentand taxa auto perceputa ilegal de fostul Executiv, a declarat, marti, premierul Victor Ponta, dupa sedinta de Guvern, unde Ministerul Mediului i-a prezentat situatia. El a precizat ca Executivul ar trebui saptamana viitoare sa adopte o decizie de rezolvare a problemei romanilor care au platit mai mult pentru aceasta taxa.

“Ei (membrii fostului guvern-n.r.) au mancat si noi platim. Asa este cu taxa auto, ca si cu multe alte lucruri”, a spus Ponta.

Premierul anunta inca de saptamana trecuta, cand a preluat interimatul la conducerea Ministerului Justitiei, ca Guvernul va trebui sa adopte un act normativ prin care sa fie restituita taxa auto incasata ilegal si sa elibereze, astfel, instantele de procesele intentate statului pentru rambursarea banilor.

In opinia sa, decizia guvernelor anterioare de a indemna proprietarii de vehicule sa dea statul in judecata pentru a-si recupera taxa auto incasata ilegal a fost incorecta si imorala.

Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, promulgata la inceputul anului, prevede o reducere a taxei auto cu pana la 25% si da posibilitatea celor care, incepand cu 1 iulie 2008, au achitat o taxa mai mare decat cea rezultata din aplicarea acestei legi, sa poata solicita restituirea diferentei.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.