DGA: Un poliţist rutier a denunţat încă o încercare de mituire

O şoferiţă din Satu Mare, de 48 de ani, a fost prinsă în flagrant în timp ce încerca să mituiască un agent de poliție rutieră, cu 200 euro, pentru a nu-i reține permisul de conducere în vederea suspendării, după ce comisese o abatere la regimul circulației. Nenorocul ei a fost că a încercat să mituiască un poliţist “intangibil”, care mai denunțase un caz similar în acest an, în luna martie, când a refuzat 600 lei mită. Acum s-a ales cu dosar penal şi este cercetată sub control judiciar.

Flagrantul a fost organizat de ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Satu Mare, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, au surprins-o în flagrant pe U.E., de 48 de ani,

 „În fapt, la data de 16.09.2014 s-a înregistrat la S.J.A. Satu Mare denunțul agentului de poliție O.G.N. din cadrul I.P.J. Satu Mare, din care rezultă faptul că U.E. i-a oferit suma de 100 euro pentru a nu-i ridica permisul de conducere în vederea suspendării. Aceasta a fost identificată la data de 6 septembrie a.c., după ce a avariat un autoturism al unui cetățean din Satu Mare în parcarea blocului unde acesta locuia. La momentul respectiv, femeia a părăsit locul faptei și nu a informat în termen de 24 de ore organele de poliție despre incidentul produs”, prezintă faptele DGA, în comunicatul remis redacţiei.

În urma denunțului formulat de polițist, conducătoarea auto a fost prinsă imediat ce i-a înmânat agentului de poliție suma de 200 euro.

“În cauză, procurorul competent  a început urmărirea penală şi a pus în mișcare acțiunea penală împotriva U.E., pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, faptă prevăzută și pedepsită de art. 290 C.P.”, precizează DGA.

Concret, U.E. riscă închisoarea de la 2 la 7 ani, potrivit Art. 290 din noul Cod Penal.

Totodată, procurorul a dispus ca măsură preventivă controlul judiciar, cercetările continuând cu şoferiţa în stare de libertate.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.