Uber Freight în Germania

După lansarea în Olanda, Uber Freight va introduce, potrivit blog-ului companiei, o platformă logistică în Germania, vizând piața de transport rutier din Europa. Conform datelor publicate, intrarea Uber Freight în Germania urmează un apel recent primit din partea industriei de profil, pentru rezolvarea blocajelor logistice și reducerea impactului lipsei de șoferi.

„Într-un sector din ce în ce mai solicitant, Uber Freight are puterea de a debloca eficiențe care duc întreaga industrie germană înainte”,  apreciază Daniel Buczkowski, șeful de extindere european al Uber Freight.

„Expeditorii și cărăușii germani au probleme comune cu ceilalți transportatori europeni (…). De exemplu, piața germană de camioane se confruntă cu o lipsă severă de șoferi. Banca Mondială estimează că aproximativ 40% dintre șoferii germani de camioane se vor retrage în următorii 10 ani, ceea ce creează un deficit de 150.000 de șoferi. Mai mult, din timpul în care șoferii se află în cursă, 21% din totalul de kilometri parcurși sunt în gol”, se arată pe blogul Uber Freight.

„În plus, transportatorii mici și mijlocii din Germania constituie mai mult de 90% din totalul companiilor de profil și, la fel ca în alte piețe internaționale de transport de marfă, întâmpină dificultăți de conectare cu expeditori mai mari. Uber Freight le va permite operatorilor de transport de toate mărimile să participe pe piață, cu o eficiență sporită”, menționează, în continuare, sursa citată.

Meda IORDAN

meda.iordan@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.