Taxa auto “fara discriminare”, din toamna

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, anunta revenirea taxei de prima inmatriculare, cel mai probabil din toamna, cu doua modificari: cuantumul acesteia va fi mai redus si se va calcula in functie de tipul de emisii al vehiculului. “In niciun caz nu se va mai face niciun fel de discriminare intre masinile noi si masinile second hand, ci pur si simplu se va lua in calcul efectiv tipul de emisii”, a precizat ea, la The Money Channel.

Rovana Plumb a precizat ca taxa este necesara, intrucat banii obtinuti vor fi folositi pentru a finanta proiectele investitionale verzi.

“Probabil ca, la inceputul lunii septembrie vom veni cu pozitia oficiala a Guvernului Romaniei in ceea ce priveste taxa de prima inmatriculare. Cu siguranta, pozitia mea este de a reduce nivelul taxei de prima inmatriculare”, a declarat

Amintim ca, in urma protestelor din ianuarie din Piata Universitatii, Guvernul Boc a suspendat pana la sfarsitul anului taxa auto pentru masinile inmatriculate in Romania inainte de 1 ianuarie 2007. Astfel, cei care detin vehicule inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007 mai au timp la dispozitie pana la 31 decembrie sa le poata vinde fara a plati taxa pe poluare auto. De la 1 ianuarie 2013, aceasta se va achita, de catre proprietar, in momentul vanzarii. Daca masina nu va fi vanduta insa, taxa nu se va percepe.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.