Rezultatul final al referendumul se anunta miercuri la 10.30

Biroul Electoral Central va anunta miercuri, intr-o conferinta de presa organizata la ora 10.30, rezultatul final al referendumului din 29 iulie pentru demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu, informeaza, marti,  BEC, intr-un comunicat.

Luni, dupa centralizarea rezultatelor din 99,97% din sectiile de votare, s-a constatat ca participarea la referendum a fost de 46,23%, iar, dintre alegatori, 87,52% au votat pentru destituirea lui Traian Basescu.

Numaratoarea paralela a PDL a aratat, la rezultatul final,un procent asemanator: 42,26% prezenta. In aceste conditii, legea prevede ca recensamantul nu va fi validat, intrucat nu s-au prezentat la urne 50%+1 din alegatorii inscrisi pe liste.

Potrivit presedintelui PDL, Vasile Blaga, in aceste conditii, Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) ar trebui sa constate ca referendumul nu este valid, iar decizia Curtii sa fie citita in Parlament, dupa care Traian Basescu se intoarce la Cotroceni „iar criza politica trebuie sa ia sfarsit”.

Daca BEC va trimite miercuri toate documentele la CCR, joi ar trebui ca forul suprem constitutional sa decida, iar plenul Parlementului sa fie convocat luni.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.