UPDATE! Radare în cascadă pe DN 2. Peste 92.000 de vitezomani depistaţi în ultimele două săptămâni

Poliţiştii au instalat, miercuri, radare în cascadă pe DN 2, între orele 6.00-20.00, pentru a-i depista pe şoferii vitezomani, dar şi pe cei cu defecţiuni tehnice la autovehicule sau care încalcă alte norme de circulaţie. Acţiunea se desfăşoară sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR şi la ea participă poliţişti de la Serviciile Rutiere Ilfov, Ialomiţa, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamţ, Iaşi şi Suceava, fiind declanşată marţi. Intensificarea acţiunilor de control din ultima perioadă a dus la aplicarea de zeci de mii de amenzi şi reţinerea a mii de permise auto.

UPDATE: În acţiunea derulată în 23 şi 24 aprilie pe DN 2 au fost constatate 2.097 de abateri privind nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată, 67 de permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării, pentru depăşirea vitezei maxime legale admise pe tronsonul de drum cu mai mult de 50 km/h. Alte 10 permise auto au dost reţinute pentru depăşire neregulamentară.

Numai în ultimele două săptămâni (7-21 aprilie) au fost constatate 92.371 de abateri de la regimul legal de viteză şi au fost reţinute 1.670 de permise auto, pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale.

Totodată, au fost depistate 505 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

În perioada 15-21 aprilie, activitatea s-a suprapus cu operaţiunea „SPEED”, desfășurată la nivel european, pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre.

La activități au participat zilnic, în medie, 1.460 poliţişti rutieri, cu 515 aparate radar.

Analiza accidentelor de circulaţie grave produse în perioada 1 ianuarie-31 martie a.c., comparativ cu perioada similară a anului 2012, relevă că, la nivel naţional, s-au produs, pe fondul vitezei nelegale, 27 accidente (-1), soldate cu decesul a 16 persoane (-3) şi rănirea gravă a altor 19 (-3).

Pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, pe DN 2 s-au produs 3 accidente grave, soldate cu decesul a 3 persoane şi rănirea gravă a altor 3, motiv pentru care poliţiştii rutieri sunt cu ochii pe acest drum.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.