Radare în cascadă pe Autostrada Soarelui

Poliţiştii rutieri au amplasat radare în cascadă pe Autostrada Soarelui-A2, fiind vizaţi în special transportatorii de marfă şi de persoane, dar şi vitezomanii. În prima oră au fost aplicate deja 10 amenzi pentru nerespectarea regimului legal de viteză, a fost ridicat permisul auto unui conducător auto care a depăşit cu peste 50 km/h viteza admisă şi au fost ridicate plăcuţele de înmatriculare unui TIR. Alte nereguli depistate au fost la diagrame şi la timpii de odihnă şi conducere.

Poliţiştii rutieri sunt însoţiţi de specialişti ai Inspectoratului General pentru Imigrări şi de reprezentanţi ai Inspectoratul de Stat pentru Control în Transporturile Rutiere (ISCTR), Gărzii Financiare, Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV) şi Registrului Auto Român (ARR).

Pe parcursul acţiunii, echipele vor control respectarea normelor rutiere privind regimul legal de viteză, portul centurii de siguranţă, timpii de conducere şi de odihnă ai conducătorilor auto, tranzitul de produse şi deşeuri periculoase, precum şi starea tehnică a autovehiculelor.

De asemenea, va fi verificată existenţa şi valabilitatea rovinietei, a asigurării de răspundere civilă auto obligatorie şi se va urmări identificarea şi confiscarea valorilor şi bunurilor deţinute sau obţinute în mod ilegal ori care au fost folosite la comiterea de infracţiuni.

Totodată, se testează şi dacă sunt şoferi care au consumat substanţe interzise. În astfel de cazuri se pune sigiliu pe dosar, iar cel în cauză va fi dus la audiere.

Acţiunea se derulează între orele 11.00-17.00.

Chiar de dimineaţă, un autotren s-a răsturnat la kilometrul 185, traficul rutier fiind oprit aproximativ o oră pentru manevrele de repunere pe roţi a mastodontului. Circulaţia a fost reluată la ora 9.50.

Magda SEVERIN

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua!
    De cate ori s-a dispus efectuarea acestor controale s-au vazut si rezultatele, cel putin in ceea ce priveste regimul legal de viteza. Din pacate, inca nu se constientizeaza ca in tara noastra nu exista drumurile necesare pentru viteze de mai mult de 150km/h. Insa, atunci cand ne deplasam, nebunii ne inconjoara…!

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.