Privatizarea CFR Marfă se dezbate public luni

Ministerul Transporturilor (MT) organizează luni, la solicitarea societăţii civile, o şedinţă publică de dezbatere a proiectului Hotărârii de Guvern privind aprobarea strategiei de privatizare a CFR Marfă şi a mandatului MT pentru implementarea acesteia. Amintim că proiectul actului normativ a fost aprobat de Executiv miercurea trecută, în primă lectură, urmând să obţină şi avizul Consiliului Economic şi Social (CES).

Pe ordinea de zi a şedinţei de la Ministerul Transporturilor figurează “prezentarea şi discutarea observaţiilor şi propunerilor referitoare la proiectul strategiei de privatizare a CFR Marfă”.

La discuţii vor avea acces reprezentanţi ai instituţiilor publice, organizaţiilor civice, precum şi orice persoane interesate.

“Accesul se va face la poarta principală a ministerului, în limita locurilor disponibile”, informează MT într-un comunicat.

“Decizia finală – hotărârea de guvern – va fi luată după parcurgerea etapei privind transparenţa decizională din administraţie şi după ce vom avea avizul CES. Vom încerca să facem aceste proceduri cât mai repede, pentru a nu întârzia calendarul pe care ni l-am propus”, a afirmat ministrul Relu Fenechiu miercuri, după şedinţa de Guvern.

Privatizarea se va realiza în două etape: preselecţia şi licitaţia, iar în 20 iunie va fi desemnat câştigătorul.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.