Premiile de Excelență în Sectorul de Curierat și Servicii Poștale 2019

FAN Courier este compania de curierat a anului, iar Sameday Courier este marele castigator al Galei Premiilor de Excelenta in Sectorul de Curierat si Servicii Postale, organizate de GOVNET Conferences.

Sameday Courier și-a adjudecat patru dintre cele zece premii: Investitia anului in curierat, Compania cu cea mai mare crestere  a cifrei de afaceri, Cel mai bun website si Cea mai buna solutie de tip livrare la punct fix.

Ceilalti laureati ai serii au fost Posta Panduri, Ford Romania, Cristi Petcu – General Manager Pink Post si Ro Systec Group in parteneriat cu Boewe Systec. Decernarea premiilor a avut loc, pe 4 decembrie, în cadrul unei cine de gala desfasurate la Hotelul InterContinental din Bucuresti.

Dupa succesul inregistrat in fiecare primavara de Forumul român de curierat și servicii Poștale, singurul eveniment dedicat acestui sector extrem de dinamic, a venit momentul ca meritele si performantele celor care pun aceasta piata in miscare sa fie recunoscute oficial dupa un an plin de realizari.

Astfel, cei 100 de invitati ai Galei au avut ocazia sa celebreze rezultatele deosebite, succesul din sectorul de curierat si servicii postale si sa interactioneze intr-un cadru destins, mai putin formal. 

8 dintre cele 10 premii au mers catre companii sau antreprenori din curierat:

  • Compania cu cea mai mare crestere procentuala a cifrei de afaceri – Sameday Courier, care in 2018 si-a dublat cifra de afaceri fata de 2017; ceilalti doi clasati, in ordine, sunt GLS  General Logistics Systems Romania si FAN Courier.
  • Investitia anului in sectorul de curierat – Sameday Courier, care a inaugurant in Octombrie 2019 noul centru logistic, situat pe Centura Capitalei, in apropierea orașului Chitila, in urma unei investitii totale de 20 de milioane de euro. Centrul logistic are o suprafata de 22.000 de metri patrati si dispune de 106 rampe  si doua benzi de sortare automate ce pot procesa impreuna pana la 25.000 de colete pe oră. 

Ceilalti doi nominalizati au fost FAN Courier, cu cele noua milioane de euro investite in flota auto, si  Pink Post pentru investitia de 1,5 milioane de euro in dezvoltarea noilor Servicii Express, constand in livrarea de plicuri si colete de mici dimensiuni catre destinatarul final in termen de 24/48 de ore de la preluare, in regim track&trace, punand la dispozitie un depozit central de 3.000 mp, trei HUB-uri principale (Bacau, Cluj si Sibiu), personal dedicat, pe 25 rute proprii de noapte care asigura legatura intre depozitul central si toate filialele din tara.

  • Cel mai bun website – Sameday Courier
  • Cel mai bun serviciu de livrare la punct fix – easybox by Sameday Courier. Celelalte doua nominalizari au fost Collect Point (Pick Up) by FAN Courier si Pachetomatele Postei Panduri.
  • Inovația anului in sectorul de curierat – Serviciul “Teleportare” by Posta Panduri, ce consta in ridicarea instant a produselor din Pachetomatele PostaPanduri.ro – un serviciu unic in Romania, care le ofera posibilitatea clientilor sa ridice comanda imediat ce au finalizat-o, platind online, cu cardul, prin serviciul Plati.online, coletul putand fi ridicat din pachetomatul ales. Sunt puse la dispozitia clientilor celule in Pachetomatele PostaPanduri.ro.

Celelalte doua nominalizari au fost noul serviciu ROUND by PinkPost, ce  asigura preluarea si livrarea fluxului intern de corespondenta intre sediile centrale si sucursalele / agentiile / punctele de lucru ale aceleiasi societati, in baza unui abonament lunar configurat in functie de cerintele clientului, precum si Aplicatia “One click pentru curierat” by SAMEDAY Courier, care permite colectarea lead-urilor, inrolarea automata a clientilor si contractarea intr-o forma complet digitala, fara documente tiparite, semnaturi sau stampile, folosind doar acceptarea electronica.

  • Tranzactia anului in sectorul de curierat – FAN Courier pentru achizitia SLS Cargo.
  • Managerul anului in sectorul de curierat –  Cristi Petcu – director general Pink Post, fondator al Pink Post Group, cea mai mare companie privata care activeaza in servicii postale pe piata romaneasca, formata prin fuziunea dintre Total Post si Post Master (detinuta anterior de Austrian Post), participand in fiecare etapa la constructia unei companii cu o cifra de afaceri anuala de peste 17 milioane de euro si peste 1,600 de angajati. 

Ceilalti nominalizati au fost Lucian Baltaru – CEO si actionar al companiei Sameday Courier, Victor Racariu – General Manager CEE Glovo si Cornel Morcov – Chief Commercial Officer al FAN Courier.

  • Compania anului in sectorul de curierat si servicii postale – FAN Courier, care estimeaza ca va incheia exercitiul financiar al acestui an cu o cifra de afaceri de 166 de milioane de euro. Daca 2018 a fost un an al investitiilor, 2019 a fost un an al consolidarii. FAN Courier si-a propus sa mentina cresterea pe linie organica din anii precedenti, adica un plus de 15%, fata de rezultatul din 2018. Pentru 2019, FAN Courier a bugetat 15 milioane de euro pentru proiectele incepute, dezvoltarea, modernizarea si tehnologizarea de noi HUB-uri regionale, investitii in flota, IT si trainingul angajatilor.  Flota auto FAN Courier a depasit anul acesta 4.200 de vehicule. 

Celelate companii nominalizate au fost Pink Post si Sameday Courier. 

  • Al noualea premiu dedicat furnizorului de tehnologie in curierat si servicii postale a fost inmanat companiei Ro Systec Group in parteneriat cu Boewe Systec, pentru banda de sortare OPTISORTER implementata la Sameday Courier.

Celelalte companii nominalizate au fost Honeywell Safety and Productivity Solutions pentru Truck Yard management implementat la Fan Courier si ZITEC care a furnizat catre Sameday Courier aplicatia eAWB si website-ul companiei www.sameday.ro, lansat in luna iunie 2019.

  • Cel de-al zecelea premiu a fost destinat partenerilor companiilor de curierat. Astfel, in baza nominalizarilor, Ford Romania a castigat distinctia la categoria Masina anului in serviciile de curierat pentru Ford Transit. 

Celelalte masini nominalizate au fost Mercedes Vito si Volkswagen Transporter. 

GOVNET este un canal media independent ce furnizeaza informatii concentrate pe realitatea economico-politica si pe climatul de afaceri ale Romaniei si totodata, organizator de evenimente, prin GOVNET Conferences. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.