Modificarea taxei auto: Guvernul o mai lungeste pana luni

Modificarea Legii 9/2012 privind scutirea, pana in 2013, de la plata taxei de poluare a masinilor inmatriculate inainte de 2007 in momentul primei vanzari va fi discutata lunea viitoare, a anuntat, miercuri, purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean.

Laszlo Borbely, ministrul Mediului, si-a anuntat, marti, intentia de a modifica legea, iar marti a informat Guvernul ca doreste sa puna in discutie aceasta tema. “Probabil ca discutia va fi continuata si luni, 30 ianuarie, cand Guvernul intentioneaza sa se reuneasca intr-o noua sedinta cand se vor adopta mai multe ordonante de urgenta, avand in vedere ca sesiunea Parlamentului incepe miercuri”, a spus Muntean.

Daca propunerea lui Borbely va fi acceptata, cei care vor dori sa vanda masini mai vechi de 2007, deja inmatriculate in tara, vor avea timp sa o faca pana la 1 ianuarie 2013. Dupa aceasta data, potentialii cumparatori vor fi descurajati de taxa pe poluare auto, care va ajunge in unele cazuri sa depaseasca valoarea masinii sau sa fie egala cu ea.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.