Mercedes-Benz EURO VI Truck RoadShow 2015

2_mercedes-benz-euro-6-trucks-roadshow-pitestiRoadShow-ul a ajuns pentru a treia oara in Romania, acesta avand ca scop readucerea aproape de transportatori a gamei complete de camioane Mercedes-Benz EURO VI.

Aceasta noua editie a RoadShow-ului s-a desfasurat in perioada 27 aprilie – 19 iunie in 8 tari europene, Bulgaria, Slovenia, Croatia, Serbia, Ungaria, Slovacia, Letonia si Romania. In cadrul evenimentului, potentialii clienti, transportatorii, dar nu numai, au avut ocazia sa se convinga de abilitatile camioanelor Mercedes-Benz. Cei dornici sa conduca un camion au avut la dispozitie toata gama, Actros, Antos, Arocs, Atego, dar si Unimog, acesta din urma reprezentand elementul de spectacol pentru multi dintre cei prezenti. In Romania, caravana producatorului german a facut cinci opriri, exclusiv in locatii partenere Mercedes-Benz, la Sebes, Pitesti, Bucuresti, Suceava si Oradea.

Monitorizare FleetBoard

Cei care au condus camioanele prezentate in cadrul evenimentului au putut vedea rezultatele obtinute in timpul sesiunii de condus, cu ajutorul sistemului de telematica FleetBoard. Acest sistem ofera proprietarilor si managerilor de flote o analiza unica a performantei fiecarui sofer si face posibila urmarirea permanenta a camioanelor, oriunde lucreaza acestea. La Roadshow, reprezentantii FleetBoard au fost prezenti pentru a consilia clientii in utilizarea sistemului, dar si pentru a oferi informatii despre FleetBoard DriversLeague, competitia internationala organizata de Daimler FleetBoard GmbH, ce a luat startul in luna mai.

Programul FuelDuel

Una dintre noutatile aduse cu ocazia acestei editii a RoadShow-ului este lansarea in Romania a programului Fuel Duel, in cadrul caruia Actros se „dueleaza“ cu orice alt camion concurent, in privinta eficientei. La nivel european, Mercedes-Benz Actros a realizat deja peste 1.000 de „dueluri“ si a iesit castigator in peste 90% dintre acestea la consumul de combustibil. Programul in Romania a fost lansat in luna iunie si este dedicat clientilor care nu detin in flota lor noul Actros. Timp de 17 zile, acestia pot sa testeze si sa compare noul Actros cu orice alt camion din propria flota. Camioanele Actros Fuel Duel sunt configurate intr-o specificatie comuna camioanelor de transport pe distante lungi, incluzand FleetBoard si PPC. La preluarea camionului, soferul este consiliat de Driver-Trainer-ii Mercedes-Benz pentru obtinerea celor mai eficiente valori ale consumului de combustibil. Totodata, proprietarii de camioane ce au participat la Roadshow au beneficiat de prezentari ale serviciilor post-vanzare, avand posibilitatea de a afla informatii utile despre operatiunile de service in cadrul activitatilor de transport si despre modul in care isi pot estima si controla costurile de exploatare.

Avantaj client

Luand in considerare contextul pietei, care prezinta din ce in ce mai multe oportunitati, Mercedes-Benz ofera, in mod constant, solutii personalizate fiecarui client. Producatorul german asigura o serie de avantaje si in segmentul pieselor de origine Mercedes-Benz prin intermediul campaniilor care sprijina proprietarii de camioane mai vechi in procesul de achizitie a pieselor. Totodata, Mercedes-Benz Romania pune la dispozitia clientilor pachete integrate de produse si servicii premium, ce ofera transportatorilor o solutie completa de achizitie si intretinere a camioanelor. Componenta de servicii post-vanzare, alaturi de solutiile de finantare de la Mercedes-Benz Financial Services se adreseaza in mod personalizat nevoilor fiecarui transportator, astfel incat intregul pachet sa asigure cele mai scazute costuri in exploatare. Aceste campanii se bucura de un succes din ce in ce mai mare in randul clientilor. Prin intermediul EURO VI Truck Roadshow, Mercedes-Benz Romania reconfirma promisiunea „Trucks you can trust“, subliniind excelenta produselor, serviciilor, precum si pregatirea personalului Mercedes-Benz Romania.

Vedetele caravanei

Mercedes-Benz a pus la dispozitia doritorilor de drive-test toate modelele din noua generatie EURO VI: trei Actros 1845 LS echipate cu sistemul de telematica FleetBoard si Predictive Powertrain Control (PPC, sistemul tempomat cu capacitati de anticipare), dintre care doua cu semiremorci Schmitz Cargobull, un cap tractor Actros 1842 LS cu FleetBoard si PPC, trei Arocs: 3240 B – echipat cu malaxor de beton Liebherr, 2540 L – echipat cu carlig pentru manipulat containere marca Hiab, 4142 K – echipat cu bena basculabila Schmitz Cargobull, un Antos 2540 L carosat de Kontex, cu platforma cu obloane si prelata, un sasiu Atego 1221 L, echipat cu duba inchisa marca Davidson si un Unimog U 423 carosat cu bena basculabila pe trei parti. Doritorii au condus camioanele sub coordonarea consultantilor Driver Training, care, la final, au impartasit informatii si sfaturi legate de modul in care isi pot imbunatati stilul pentru un condus cat mai eficient si sigur.

Rolf Rosendaal, After-Sales Manager Mercedes-Benz Romania:

Daca in 2014, declaram ca, din punct de vedere servicii post-vanzare, suntem pregatiti pentru tehnologia EURO VI, in 2015 putem afirma cu mare convingere faptul ca detinem toate informatiile necesare pentru a oferi cele mai bune solutii personalizate pentru posesorii de camioane Mercedes-Benz. Mai mult, anul acesta suntem pregatiti sa transferam cele mai noi tehnologii si modelelor din anii trecuti, obtinand astfel un cost total de exploatare mai bun. Un exemplu concret este sistemul PPC (Predictive Powertrain Control – reduce consumul de combustibil cu pana la 5%), un sistem inovator care foloseste harti digitizate si GPS-ul in combinatie cu Mercedes PowerShift 3. Astfel, optimizarea consumului de combustibil este evidenta atat pentru distante lungi, cat si pentru distante mici de drum.“

Ovidiu Pintilie, Sales & Marketing Manager Trucks Mercedes-Benz Romania:

FleetBoard Drivers League este o competitie deja traditionala, clientii nostri o cunosc de multi ani si ne bucuram ca, de la o etapa la alta, conducatorii auto romani care se inscriu sunt din ce in ce mai multi, dar, mai ales, mai buni.“

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.