Înmatriculări mai mari la camioane și mai mici la autobuze, în T3

Înmatriculările de autobuze şi microbuze noi au scăzut cu 16,3% în trimestrul III (T3) al anului, însă cele pentru transportul mărfurilor au crescut ușor, cu 0,4%, potrivit datelor publicatede Institutul Naţional de Statistică (INS).

foto: Jean-Mihai Pâlșu

În intervalul iulie – septembrie 2019, înmatriculările de vehicule rutiere (pentru prima dată în România) pentru transportul pasagerilor au înregistrat creşteri la categoriile mopede şi motociclete – cu 18,9%, respectiv autoturisme (+3,3%). 

În perioada analizată au fost înregistrate 53.838 de înmatriculări noi de vehicule rutiere noi pentru transportul pasagerilor, echivalentul a 32% din total, iar la categoria autoturisme au fost înregistrate 52.427 de înmatriculări de vehicule noi.

În ceea ce priveşte înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor, statistica relevă o creştere la categoria autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale), cu 6%, dar şi scăderi la categoria Autotractoare – cu 24,3% şi categoria Remorci şi semiremorci (-0,8%).

Potrivit INS, în perioada analizată, au fost înregistrate 12.109 înmatriculări noi de vehicule rutiere noi pentru transportul mărfurilor, reprezentând 40,7% din total.

Comparativ cu trimestrul II din 2019, în cele de-al treilea trimestru al anului în curs, înmatriculările noi de vehicule rutiere au înregistrat creşteri cu 13,8% la vehiculele pentru transportul pasagerilor.

Pe de altă parte, în cazul vehiculelor pentru transportul mărfurilor, s-a consemnat o scădere de 0,9%.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.