Fostul şef al DGA, readus în funcţie de Oprea după 3 luni de când l-a schimbat Stroe

Chestorul Jănică Arion-Ţigănaşu a fost repus în funcţia de director al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) de către ministrul interimar al Internelor, Gabriel Oprea, după ce demisionarul liberal de la conducerea ministerului, Radu Stroe, îl înlocuise în 3 decembrie cu comisarul şef Dan Dănilă, care ocupa funcţia de director al Direcţiei Investigaţii din DGA. Arion-Ţigănaşu a fost împuternicit atunci la comanda Direcţiei Generale de Management Operaţional, în locul chestorului Aurel Vlădulescu, care a fost trecut pe o funcţie de adjunct. Fostul şef al DGA şi cel al Direcţiei Investigaţii din DGA au revenit acum în vechile funcţii, iar la conducerea Direcţiei Generale de Management Operaţional a fost numit un alt adjunct, comisarul şef Andrei Gheorghe.

Chestorul Jănică Arion-Ţigănaşu a fost numit la conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie în 23 noiembrie 2010, fiind împuternicit în locul lui Liviu Popa, după numirea acestuia la conducerea Poliţiei Române. Ulterior, Jănică Arion-Ţigănaşu a obţinut funcţia prin concurs şi a ocupat-o până în 3 decembrie 2013.

DGA a continuat să aibă performanţe notabile sub conducerea lui Arion-Ţigănaşu, potrivit bilanţului activităţii instituţiei pe 2013, prezentat în 12 februarie a.c., dar şi al bilanţului activităţii pe 2011 şi pe 2012.

Radu Stroe a schimbat conducerea DGA la începutul lui decembrie 2013 fără a oferi explicaţii.

Stroe a demisionat în 23 ianuarie de la conducerea MAI după ce a gestionat deplorabil operaţiunile de salvare a supravieţuitorilor accidentului aviatic din Apuseni.

Magda SEVERIN

Sursă foto: PUTEREA

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.