Dezvoltatorul ceh CTP, in continua extindere

1_ct-park-arad-vedere-panoramicaParcul logistic Cefin Arad, cu o suprafata de 93.000 mp, este in curs de a fi inclus in portofoliul CTP, dezvoltator din Republica Ceha, aflat in continua extindere in Romania, sub denumirea de CTPark Arad.

Cehii de la CTP reprezinta cel de-al patrulea mare dezvoltator industrial din Europa si continua sa vizeze noi oportunitati de afaceri in afara pietei de origine din Republica Ceha, Romania fiind considerata urmatoarea piata cheie pentru extinderea la nivel mondial a Retelei CTPark.

CTPark Arad, localizare ideala in Vestul Romaniei

Noul parc va oferi proprietatea premium de clasa A sub semnatura companiei si unitati disponibile de la 1.000 mp, cu posibilitatea de extindere a terenurilor neexploatate. Parcul este adecvat in special companiilor de productie si logistica, cu precadere celor care cauta sa profite de solutiile plug & play (conectare si folosire) ale serviciilor complete oferite de CTP. Un mare avantaj este reprezentat de amplasarea parcului, aflat la marginea Aradului, langa autostrada A1 si DN 69 Arad – Timisoara. Aeroportul International Arad, care are cel mai mare si mai modern terminal de marfuri din Vestul Romaniei, se afla la doar 4 km Vest de centrul orasului Arad si este conectat direct la varianta de ocolire de Vest a Aradului, care face parte din autostrada A1. Fluxul intens Arad-Timisoara este generat de investitori implicati in productie si logistica, precum Continental, Flextronics, Procter & Gamble, Linde Group, Draxlmaier Group sau FM Logistic, datorita localizarii sale ideale in Vestul Romaniei pe rutele de transport importante care leaga Europa Centrala si de Sud-Est. Printre actualii chiriasi ai parcului se numara deja jucatori importanti prezenti pe piata romaneasca, precum Gebrüder Weiss, Schenker si Gefco.

Investitii de 15 milioane euro in 2015

Oficiali ai CTP au afirmat, cu ocazia evenimentului de anuntare a tranzactiei, ca investitia de la Arad va ajunge pana la 15 milioane de euro in 2015, existand planuri de achizitie a unor noi terenuri in zona. Totodata, CTP continua sa se extinda in Romania, dezvoltatorul finalizand recent predarea unei proprietati de 4.000 mp pentru clientul Fränkische, existent in CTPark Turda. CTP este un dezvoltator si administrator de imobile comerciale cu servicii complete, cu sediul in Republica Ceha, specializat in livrarea si administrarea parcurilor de afaceri de inalta tehnologie, construite la comanda pentru companiile principale internationale si nationale, care fac investitii strategice in operatiuni noi sau extinse in Europa Centrala. CTP este proprietarul retelei CTPark, cel mai mare sistem integrat de parcuri de afaceri premium din Europa Centrala, cu peste 2,5 milioane de metri patrati de proprietati de clasa A in peste 40 de amplasamente strategice. CTP detine, de asemenea, o serie de proiecte de birouri independente, inclusiv Spielberk Office Centre din Brno si IQ Ostrava.

Remon Vos, Director General Executiv al CTP:

Romania este o piata importanta de crestere pentru CTP si credem ca este momentul potrivit pentru a extinde reteaua CTPark in regiune. Peste 37.000 de oameni sunt angajati in parcurile noastre numai in Cehia, deci intrarea in Romania a CTP poate fi vazuta ca un factor cheie pentru scaderea ratei somajului in orasele si regiunile in care ne-am localizat parcurile. 400 de companii internationale apeleaza la Reteaua CTPark de acasa si stiu ca multe dintre aceste companii cauta in mod activ oportunitati in Romania“.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.