Autospeciale Iveco pentru ISU Bucuresti – Ilfov

Incepand cu luna iunie a acestui an, ISUBIF beneficiaza de inca 11 autospeciale, marca Iveco, pentru lucrul cu apa si spuma, achizitionate din totalul de 14 prevazute de ADIBI in proiectul „Dezvoltarea si dotarea serviciilor specializate pentru interventii in situatii de urgenta in regiunea Bucuresti – Ilfov“.

Aceste autospeciale vor fi alocate unitatilor de pompieri din Bucuresti si judetul Ilfov, alaturandu-se altor 38 de autospeciale destinate interventiei in situatii de urgenta (autospeciale pentru stingerea incendiilor, descarcerare, prim-ajutor, cercetare C.B.R.N.), care au intrat in dotarea ISUBIF in perioada 2010-2013.

Proiect implementat de ADIBI

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Bucuresti – Ilfov (ADIBI), prin intermediul unei finantari nerambursabile acordate prin Regio – POR 2007 – 2013, Axa Prioritara 3 – Imbunatatirea infrastructurii sociale, Domeniul Major de Interventie 3.3. – Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta, a implementat acest proiect, gratie caruia, din valoarea totala a echipamentelor achizitionate, de 21,8 milioane lei, 14,1 milioane reprezinta finantare europeana nerambursabila. Proiectul se deruleaza in Regiunea Bucuresti – Ilfov in perioada aprilie 2013 – decembrie 2015. Scopul este cresterea cantitativa si calitativa a dotarilor ISU „Dealul Spirii” Bucuresti – Ilfov, prin dotarea cu mijloace noi si moderne de interventie, dar si imbunatatirea capacitatii de raspuns in situatii de urgenta la nivelul intregii Regiuni Bucuresti – Ilfov.

Castigam timp, castigam viata

Evenimentul ce a marcat livrarea noilor autospeciale Iveco catre ISUBIF s-a desfasurat in Piata Constitutiei, unde, pe langa noile achizitii Iveco, au putut fi admirate de catre publicul larg, timp de doua zile, si alte vehicule speciale de interventii, dar si echipamente, precum un spital de campanie. Cu ajutorul noilor autospeciale, au fost redusi timpii de raspuns in situatii de urgenta la nivelul Bucurestiului, de la 14 la 9 minute. „Astazi, dupa implementarea celui de-al doilea proiect, cel putin la nivelul judetului Ilfov, toate masinile din dotare sunt noi. In 2005, in dotarea ISU, existau masini vechi si de 20, 30 sau 40 de ani”, a precizat Marian Petrache, presedintele C.J. Ilfov. „Incepand cu 2013, cand am primit primele autospeciale, si pana in momentul de fata cand primim acest lot, reusim sa avem sub 10 ani vechime la autospecialele de interventii la incendiu”, a completat col. Mihai Guta, ISU „Dealu Spirii“ Bucuresti-Ilfov. Totodata, pentru a tine pasul cu construirea continua de cladiri, in special cele dezvoltate pe verticala, care se incadreaza in categoria „foarte inalte”, prin intermediul aceluiasi program de dotare cu tehnica de interventie, urmeaza sa fie achizitionate in scurt timp si 3 autospeciale pentru interventie si salvare de la inaltime de 42m.

Cine este ADIBI

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Bucuresti Ilfov a fost infiintata in 2008 si are ca membri Municipiul Bucuresti – Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) si judetul Ilfov – Consiliul Judetean Ilfov. Scopul acestei asociatii este de a pregati si promova proiecte pentru dezvoltarea regionala de interes comun in domeniile serviciilor sociale, transport, mediu, afaceri, turism si de a obtine finantari interne si externe necesare derularii acestora. In perioada 2010-2013, Primaria Municipiului Bucuresti si CJ Ilfov, prin ADIBI, au derulat un alt proiect finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, prin care s-au achizitionat 38 de echipamente pentru interventie in situatii de urgenta, 24 de echipamente repartizate ISU „Dealu Spirii” Bucuresti si 14 echipamente repartizate ISU „Codrii Vlasiei”, judetul Ilfov.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.