VIDEO. Ministrul Lucian Șova a semnat Ordinul privind transporturile rutiere de pasageri

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a semnat în 6 decembrie Ordinul pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea și efectuarea transporturilor rutiere de pasageri, și l-a trimis spre publicare la Monitorul Oficial. 

Este vorba despre proiectul de modificare a regulilor din OMT 980/2011, pentru atribuirea licenţelor de traseu la cursele interjudeţene și județene, proiect intens criticat de asociațiile de transportatori, care au protestat la Ministerul Transporturilor și chiar au sistat la un moment dat activitatea curselor regulate, în speranța că ministrul va renunța la el.

Iată precizările ministrului Lucian Șova, în conferința de presă:

“Am încheiat toată procedura privind emiterea Ordinului de ministru referitoare la activitățile de transport rutier de pasageri – curse regulate, am trimis la Monitorul Oficial acest ordin de ministru – repet, cu îndeplinirea tuturor procedurilor legale de consultare publică, în concordanță cu prevederile legale din România, în concordanță cu recomandările Consiliului Concurenței.

Pot afirma astăzi că, practic, prin acest ordin am dat libertate transportatorilor români de pasageri să efectueze astfel de transporturi. Desființez exclusivitățile de care au beneficiat o serie de companii – foarte puține la număr, din totalul companiilor autorizate în România – și, practic, am creat posibilitatea, am dat libertate cetățenilor să aleagă mijlocul de transport și compania pe care o va folosi pentru a călători, dacă alege să călătorească cu autobuzul”.

Lucian Șova s-a referit și la funcția de ministru al Transporturilor, pe care încă o deține:

“Vreau să le transmit, tuturor celor interesați, că eu sunt Lucian Șova și sunt ministrul Transporturilor. Fac un apel la toți cei care, în spațiul public, dezbat acest subiect, să manifeste responsabilitate cu privire la afirmațiile sau interpretările sau analizele pe care le fac. Și mă refer aici la faptul că orice afirmație făcută de către persoane care au o anumită semnificație politică sau administrativă în România pot aduce prejudicii asupra activității a peste 55.000 de angajați care se află în subordinea mea și, prin acest lucru, a milioanelor de utilizatori de transport, de servicii de infrastructură de transport s.a. Am vrut să fac această declarație pentru a clarifica foarte evident un lucru: sunt ministrul Transporturilor, îmi exercit toate atribuțiile și toate prerogativele, în conformitate cu prevederile legale, și înțeleg să fac acest lucru până îmi va expira mandatul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.