Oficial! OUG 24/2020 privind reorganizarea ANAF, publicată în MO

Ordonanța de Urgență (OUG) nr. 24/2020 privind reorganizarea ANAF a fost publicată în Monitorul Oficial, în 12 februarie, la opt zile după ce a fost adoptată de Guvernul Orban.

Actul normativ prevede reducerea numărului de vicepreședinți de la 4 la 3 și eliminarea funcțiilor de inspector general și adjunct și șef la antifraudă. Aceștia din urmă vor continua să lucreze în instituție, cu salariile la nivelul celor primite în prezent.

De precizat că se menține prevederea din 2013 (Hotărârea 520/2013) potrivit căreia personalul Direcției antifraudă poartă, după caz, armament.

Organizarea, modul de funcționare, numărul de posturi al ANAF, inclusiv cele aferente structurii antifraudă se reglementează în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a OUG 24/2020.

Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului Ludovic Orban, a declarat, la finalul ședinței Guvernului din 4 februarie, că va fi redus masiv numărul posturilor. „Vorbim despre reducerea structurii de personal a acestei instituţii cu peste 2.000 de posturi; de asemenea, eliminarea a 35 de posturi de conducere, iar din patru vicepreşedinţi rămân trei”, a precizat el.

De la data intrării în vigoare a ordonanței, se abrogă HG 677/2013 privind Regulamentul de desfășurare a concursului sau examenului pentru ocuparea funcției publice specifice de inspector antifraudă în cadrul ANAF.

Ordonanța de urgență nr. 24/2020 privind unele măsuri pentru îmbunătățirea și reorganizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.