Modificări privind sancțiunile pentru lipsa rovinietei

Șoferii nu vor mai primi amenzi pe bandă rulantă pentru lipsa rovinietei: Camera Deputaţilor – for decizional – a adoptat în 6 februarie, cu unanimitate de voturi, o lege care modifică Ordonanţa 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţelele de drumuri naţionale din România.

Concret, cei prinși că circulă cu mașina fără să plătească rovinieta nu vor mai putea fi sancţionaţi în perioada dintre data la care au săvârșit contravenția și data comunicării procesului-verbal. 

Totodată, sancțiunile se vor prescrie în termen de patru luni de la data săvârşirii faptei.

Procesul-verbal de constatare a contravenţiei se va transmite obligatoriu în două luni de la data aplicării contravenţiei.

De asemenea, procesul-verbal nu mai trebuie să fie însoţit de fotografii doveditoare.

Legea va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis, apoi va intră în vigoare după şase luni de la publicarea în Monitorul Oficial.

Astfel, din luna august șoferii vor scăpa de acest stres.

“Modificarea legislativă se impunea având în vedere că norma nu era suficient de clară, instanţele interpretând în mod diferit situaţii reclamate de mulţi cetăţeni în cazul amenzilor aplicate în mod repetate în lipsa rovinietei”, a declarat deputatul PNL Lucian Bode.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.