Eurovinieta va fi introdusă pentru camioane pe A22, în Italia

autostrada_brennero_viadotto_alto_camionEurovinieta va fi introdusă pentru camioane pe A22 în Italia, Guvernul Provinciei Autonome Bolzano aprobând deja, în decembrie 2016, un studiu de fezabilitate în acest sens, potrivit trasportoeuropa.it.

Introducerea acestei taxe pentru vehiculele grele de marfă care tranzitează Autobrennero reprezintă o oportunitate pentru reducerea traficului și a blocajelor de-a lungul A22. De asemenea, autoritățile locale doresc îmbunătățirea siguranței rutiere și a zgomotului, precum şi reducerea poluării mediului.

O directivă CE din 1999 deja pusă în aplicare în Italia, permite introducerea unor taxe variate pentru anumite categorii de vehicule. Această măsură a fost deja introdusă în unele țări europene, dar nu și în Italia. Debutul ar putea avea loc în provincia Bolzano, autoritățile de aici profitând de memorandumul de înțelegere semnat cu Guvernul în 2016 privind gestionarea A22.

Profitând de memorandumul de înțelegere semnat cu Guvern în 2016 privind gestionarea A22, autorităţile din provincia Bolzano au posibilitatea de a introduce aceasta taxa.

Legislația prevede că regiunile montane pot aplica o majorare a taxelor de până la 25%. Studiul va lua în considerare, de asemenea, utilizarea acestor venituri pentru finanțarea tunelului feroviar Brenner.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.