Volvo Trucks, mai prietenos cu mediul

Volvo Trucks caută să accelereze dezvoltarea soluțiilor de transport mai prietenoase cu mediul. Pe 18 februarie, UE a adoptat decizia de a reglementa emisiile de CO2 ale vehiculelor grele. Pentru a accelera dezvoltarea, Volvo Trucks continuă să investească substanțial în soluții de transport mai ecologice. Dar sunt necesare măsuri suplimentare pentru a stimula cererea pentru vehiculele cu emisii reduse de CO2.

Camioanele electrice pot contribui la reducerea emisiilor de CO2. Volvo Trucks și-a lansat primele modele de camioane cu propulsie electrică în 2018 și va începe producția de serie în acest an.

Roger Alm, Președintele Volvo Trucks

„Reducerea emisiilor poluante ale vehiculelor grele este o sarcină incredibil de importantă și este fundamentală pentru inițiativele noastre de transport durabil. La Volvo Trucks, suntem bine poziționați pentru a face față acestei provocări. Este normal ca UE să introducă, acum, limite pentru emisiile de CO2. Pentru a accelera tranziția, ne-am dori, totuși, să vedem introducerea unor avantaje financiare importante pentru clienții care se află în avangardă și aleg vehicule mai prietenoase cu mediul”, a declarat Roger Alm, Președintele Volvo Trucks.

Alte soluții de protecție a mediului includ gazul natural și biogazul. Utilizarea unui Volvo FH LNG pe gaz natural reduce emisiile de CO2 cu aproape 20% comparativ cu varianta de alimentare diesel. Cu biogazul, emisiile „de la rezervor la roată” pot fi reduce cu 100%.

În același timp, Volvo Trucks continuă să dezvolte camioanele diesel care, în prezent, reprezintă majoritatea absolută a vânzărilor sale. De la începutul anilor 1990, consumul de combustibil și emisiile de COale unui camion tipic Volvo de transport de lungă distanță au scăzut cu aproximativ 20 de procente* și este încă loc de îmbunătățiri, cu lanțuri cinematice mai eficiente, cu o mai redusă rezistență la rulare și o mai bună aerodinamică. Fiecare camion trebuie optimizat pentru misiunea sa specifică de transport.

În timp ce limitele de emisii stabilite de către UE stabilesc un calendar clar pentru fabricanții de vehicule, obiectivul – acela de a îmbunătăți eficiența consumului și de a reduce impactul asupra mediului – a reprezentat o prioritate de top pentru industrie deja de mai mult timp, în parte și deoarece consumul de combustibil reprezintă aproximativ o treime din costurile unei companii de transport.

Lars Mårtensson, Director de Mediu și Inovație la Volvo Trucks

„Suntem la stadiul în care tehnologia va fi, în curând, pregătită pentru largirea ariei de aplicații pentru transportul greu. Dacă este stimulată cererea și infrastructura de alimentare se extinde și volumul va putea crește mai rapid decât ar fi, altfel, posibil,” a spus Lars Mårtensson, Director de Mediu și Inovație la Volvo Trucks.

„Ambiția noastră este de a fi întotdeauna capabili să le oferim clienților noștri soluția de transport optimă, eficientă energetic, pentru misiunea lor de transport”, a subliniat el.

În rândul clienților Volvo Trucks, precum și în rândul multor clienți de servicii de transport, se manifestă un grad înalt de interes în a face transportul mai ecologic. Extinderea subvențiilor pentru investiții sau a scutirilor de taxe pentru cei care aleg să investească în tehnologii ecologice ar face o mare diferență.

„Noile tehnologii care contribuie la reducerea emisiilor de COtrebuie să fie capabile să intre pe piață rapid. O accelerare a procesului de revizie și certificare de către autorități ar putea grăbi introducerea inovației în sectorul transporturilor.”

Cadrul legal al UE acoperă emisiile vehiculelor curente, dar Volvo Trucks adoptă o abordare mai largă a acestei probleme.

„Dacă toate componentele sistemului de transport colaborează pentru realizarea aceluiași obiectiv, vom putea reduce și mai mult impactul asupra mediului. O logistică mai bună, un acces crescut la biocombustibili, training de condus economic pentru șoferi, semiremorci aerodinamice, standarde îmbunătățite privind drumurile și oportunități extinse de a folosi vehicule de capacitate înaltă – acestea sunt numai câteva dintre modalitățile în care pot contribui și alte părți implicate,” a spus Lars Mårtensson.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.