TIMOCOM și Cargoclix rezolvă ambuteiajul la rampă

Fără timpi de așteptare la rampă: acesta este țelul ambițios al cooperării dintre TIMOCOM și Cargoclix. Cele două firme IT doresc să rezolve problema ambuteiajelor de trafic de la intrarea și ieșirea din depozite, prin combinarea datelor telematice și a managementului slot-urilor de timp, impunând, astfel, un nou standard în domeniu.

Managementul slot-urilor de timp „SLOT” de la Cargoclix și sistemul de date GPS de la TIMOCOM fac posibil pentru clienți un management flexibil al rampelor. Prin compararea continuă a datelor de poziție cu slot-urile de timp rezervate pentru livrare, firmele din industrie și comerț pot calcula cu precizie „Estimated Time of Arrival” (ETA) și pot verifica dacă autocamionul va ajun ge punctual la rampă sau poate fi programat un alt furnizor.

Cum funcționează

În practică, transportatorul își face dis ponibile datele GPS. Acestea sunt comparate, în mod regulat, cu datele de poziționare ale autocamionului și operatorului rampei îi va fi trimis timpul de sosire calculat cu precizie. Acesta se poate baza pe timpi reali.

Previziunile exacte scurtează timpul de așteptare al conducătorilor auto și, în cazuri ideale, chiar îl elimină. „Din cauza creșterii traficului rutier de mărfuri, mulți se tem că problema rampelor va deveni și mai acută. Însă, astăzi, nu ar mai trebui să existe timpi de așteptare la rampă. Prin integrarea datelor dinamice, procesele operatorilor rampelor și ale transportatorilor vor deveni semnificativ mai eficiente și mai flexibile. «Timpul de așteptare zero» este, înainte de toate, o pro ble – mă de tehnologie”, spune prof. dr. Victor Meier, director la Cargoclix.

„Noi acoperim aproape toți prestatorii de servicii telematice ai clienților noștri, prin interfețe corespunzătoare cu sistemele”, explică Andrea Di Domizio, solutions manager. Prin aceasta, TIMOCOM este un partener optim pentru Cargoclix: TIMOCOM furnizează datele GPS și Cargoclix asigură, prin SLOT, un management îmbunătățit al slot-urilor de timp. Cantitatea de date nu se modifică, deoarece datele sunt apelate numai pentru calculul ETA.

„Împărtășirea în siguranță a datelor pentru o transparență mai mare în lanțul de aprovizionare se va impune în continuare”, este convins managerul TIMOCOM. „Telefoanele și e-mail-urile nu vor mai fi necesare, firmele pot planifica mai bine și conducătorii auto vor trebui să aștepte mai puțin.”

Nume roase firme renumite din toate domeniile folosesc, deja, soluția SLOT: toți prestatorii vor trebui să se anunțe la rampă prin SLOT. Timpii de așteptare au devenit, conform celor spuse de conducătorii auto, semnificativ mai lungi în ultimii cinci ani, a constatat Oficiului Federal pen tru transportul rutier de mărfuri în cea mai recentă analiză de piață.

Ca urmare, ambele părți doresc o soluție: conducătorii auto își doresc procese organizate mai bine, iar operatorii rampelor doresc informații care să fie obligatorii. „Din noua noastră orientare ca Smart Logistics System, face parte și integrarea în rețea a sistemelor, pentru a le oferi clienților informațiile importante la momentul oportun”, afirmă Andrea Di Domizio. „Ne bucurăm că putem oferi o soluție împreună cu Cargoclix, care, în viitor, va fi, cu siguranță, un standard și care va ușura munca de zi cu zi.”

Mai multe informații despre TIMOCOM găsiți la www.timocom.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.