Noul VW Transporter 6.1, prezentat la Bauma 2019

După ce, la începutul anului, producătorul german a „dezvelit” pentru public varianta Multivan 6.1, la începutul acestei luni, în cadrul expoziției Bauma 2019, Volkswagen Autovehicule Comerciale a prezintat Transporter 6.1, un upgrade al generației a șasea.

Acesta va fi disponibil atât în versiunea furgon, cât și cea de șasiu cu benă și cabină dublă și aduce noi sisteme de asistență pentru șofer, menite să îi îmbunătățească și mai mult condițiile de muncă.

Premiera, la târg de construcții?!

Lansarea acestui model la Bauma 2019 nu este întâmplătoare, Bauma fiind considerat cel mai mare târg din lume pentru mașini și utilaje de construcții. În perioada 8-14 aprilie, a fost vizitat de peste o jumătate de milion de vizitatori, din peste 200 de țări, iar Transporter 6.1 a fost pregătit să se prezinte experților din întreaga lume.

Un plus de siguranță pentru sistemele de asistență

Volkswagen Autovehicule Comerciale a ales în mod conștient sufixul 6.1 pentru acest upgrade a celei de-a șasea generații Transporter. Acest lucru se datorează faptului că modificările tehnice efectuate depășesc cu mult orice actualizare normală a modelului. Un exemplu în acest sens este trecerea de la sistemul de direcție hidraulic, la servomotorul electromecanic – o înlocuire a sistemului atât de complexă încât se întâmplă, în mod normal, într-o linie de produse numai atunci când se face trecerea completă la o generație următoare.

Ca urmare a direcției electromecanice, pe linia de produse se introduce un spectru nou de sisteme de asistență pentru șoferi și, prin urmare, se realizează o creștere a siguranței și a ușurinței de utilizare. Noile sisteme de asistență includ tehnologii cum ar fi Lane Assist, Park Assist, protecție laterală (avertizează dacă se apropie periculos de obstacole sau pietoni), Rear Traffic Alert, care protejează împotriva accidentelor în timpul mersului cu spatele, și Trailer Assist (simplifică manevrarea cu utilaj remorcat).

Gama de sisteme noi este completată de o funcție dinamică a semnalizării semnelor rutiere (disponibilă în combinație cu sistemul de navigație). O altă caracteristică standard este noul sistem Cross Wind Assist care stabilizează modelul Transporter 6.1 dacă este surprins de o rafală puternică de vânt. De asemenea, mai este echipat cu sistem de frânare post-coliziune și cu sistem de asistență la pornirea în pantă.

Detalii ce simplifică munca

Volkswagen Autovehicule Comerciale a dezvoltat elemente noi, adaptate special pentru acest autovehicul. Acestea includ o priză electrică de 230V la scaunul șoferului și un compartiment în bancheta dublă, ce se poate încuia, pe partea pasagerului. În plus, a fost concepută, în premieră, o opțiune de încărcare pentru obiectele foarte lungi; acestea pot fi, acum, împinse sub bancheta dublă de pe partea pasagerului (funcție de încărcare sub scaun).

Astfel, lungimea compartimentului cargo crește de la 2.450 mm la 2.800 mm, sau de la 2.900 mm la 3.300 mm (ampatament extins). Transporter 6.1 are, în standard, o incintă separată în compartimentul cargo (pentru autovehicule cu perete despărțitor). Astfel compartimentul cargo este închis și separat de cabină. Opțiunea 1: este închis numai compartimentul cargo („Mod livrare poștală”). Opțiunea 2: este închisă numai cabina („Mod atelier service”). O altă opțiune care va fi lansată este „Pachetul curier”, în care piesele autovehiculului supuse unor solicitări ridicate, cum ar fi alternatorul, bateria și transmisia, au o construcție și mai robustă.

Generozitate la dotările standard

Specificațiile standard au suferit un upgrade, la Transporter 6.1. Avem geamuri electrice, închidere centralizată, oglinzi exterioare încălzite și reglabile electric, noi faruri H7, lumini interioare cu leduri, mai eficiente energetic, și un sistem radio cu o unitate Bluetooth hands-free.

Pregătit pentru viitor

Bordul lui T6.1 a fost reconceput. S-au adaptat sistematic condițiile de muncă ale șoferului la lumea digitală din autovehicul, fiind implementate condițiile necesare pentru a integra Digital Cockpit (instrumente complet digitizate) și a treia generație de infotainment (MIB3), în T6.1.

Cel mai important element de este cardul SIM integrat (eSIM). Este inclus ca standard de la Composition Colour, fiind disponibil ca opțiune pentru Composition Audio. eSIM permite accesul la o nouă gamă de servicii și funcții online.

Puteri între 90 și 199 CP

T6.1 va fi echipat cu motoarele de 2.0 TDI, conforme standardului de emisii Euro-6d-TEMP-EVAP. Noile motoare vor livra o putere de 90, 110, 150 și 199 CP. Versiunea de 150 CP va disponibilă și în varianta cu tracțiune integrală, 4MOTION.

Transporter electric

T6.1 va fi oferit chiar și ca autovehicul cu zero emisii, electric, pe baza unui parteneriat cu ABT. Cu o putere de 112 CP și o sarcină utilă de până la 1,2 t, sunt posibile autonomii de peste 400 km (NEDC) – autovehiculul fiind, astfel, ideal pentru utilizare comercială în lumea urbană.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.