LANSARE NOUL MERCEDES-BENZ ACTROS: Primii pași pe piața românească

Divizia Truck & Bus a Mercedes-Benz România a prezentat, în premieră națională, noul Actros, camionul emblematic al Mercedes-Benz Trucks, în cadrul unui eveniment special, organizat, la începutul lunii noiembrie, la Cluj-Napoca. Noul Actros a fost dezvăluit și prezentat celor aproximativ 250 de invitați, reprezentanți ai celor mai mari companii de transport din România și ai partenerilor Mercedes-Benz România.

Evenimentul de lansare în România al noului Mercedes-Benz Actros a avut loc într-o locație industrială de lângă Cluj-Napoca și a fost moderat de Valeriu Zaharia, Managing Director Trucks & Buses Mercedes-Benz România și Cătălin Barbur, Retail Sales & Product Manager Trucks. Aceștia le-au prezentat invitaților caracteristicile inovatoare ale noului camion Actros.

Pentru evenimentul din România au fost aduse special de la fabrica din Wörth, Germania, două camioane Mercedes-Benz Actros.

„Suntem mândri să prezentăm noul Actros în România, la atât de scurt timp după lansarea internațională și premiera de la IAA. Noul Actros reconfirmă promisiunea «Trucks you can trust», fiind un reper în materie de calitate, eficiență și siguranță. Putem afirma că noul Actros este aproape reinventat, cu peste 60 de noutăți la bord, fiind cel mai avansat camion Mercedes-Benz și, totodată, cel mai modern camion din lume.”, a declarat, în timpul discursului său din cadrul evenimentului, Valeriu Zaharia.

Concentrare pe siguranță

Managing Directorul Trucks & Buses Mercedes-Benz România a subliniat faptul că interesul clienților români pentru noul Actros s-a manifestat încă de la IAA Hanovra. „O dată cu lansarea din Romania, am demarat, deja, primele discuții de configurații cu clienții noștri și ne așteptăm să finalizăm, în cel mai scurt timp, aceste prime comenzi. Momentan, nu putem dezvălui identitatea acestora, însă, cu siguranță, vom face public numele primului client roman de noul Actros, o dată cu livrarea camioanelor.”

Valeriu Zaharia crede că principalele caracteristici noi ale camionului, precum Active Drive Assist, Multimedia Cockpit, MirrorCam, Active Brake Assist 5, Predictive Powetrain Control, Uptime vor fi și cele mai apreciate de operatorii de transport, fiind cele care aduc o eficiență mai mare, siguranță sporită, confort îmbunătățit, dar și disponibilitate maximizată a camionului.

„Ne așteptăm ca proprietarii de camioane să se concentreze pe caracteristici care optimizează consumul de combustibil, cum ar fi PPC îmbunătățit, Active Drive Assist, dar și pe serviciile care cresc disponibilitatea camionului, așa cum este contractul de service Uptime. În același timp, credem că șoferii vor aprecia noul Multimedia Cockpit interactiv și inovativ, dar și MirrorCams, in detrimentul oglinzilor clasice, fără de care suntem convinși ca se vor obișnui extrem de repede. Sistemele de siguranță precum Active Brake Assist 5, cu recunoașterea pietonilor, sunt, de asemenea, foarte importante și apreciate, întrucât siguranța în trafic este o prioritate pentru toata lumea.”

Uptime, în România

Noul Actros este acompaniat, pe piața românească, de un pachet de servicii de natură să îi permită operatorului să se concentreze în mod optim pe activitatea pe care o desfășoară.

De exemplu, Uptime este serviciul unic disponibil la Mercedes-Benz Trucks care oferă cel mai înalt grad de disponibilitate a camionului, prin prevenirea defecțiunilor și consilierea în timp real a clienților. „În țările Vest-europene, serviciul este disponibil și activ încă din primăvara anului trecut, iar, în România, Uptime a devenit 100% funcțional de la 1 noiembrie 2018. Întreaga rețea națională de parteneri autorizați este, astăzi, acreditată pentru a oferi serviciul Uptime și suntem bucuroși că avem deja primele camioane romanești active cu Uptime”, a subliniat Valeriu Zaharia.

Valeriu Zaharia, Managing Director Trucks & Buses Mercedes-Benz România: „Pentru finalul acestui an, suntem încrezători că vom reuși să ne menținem poziția de lider de piață, pentru al 5-lea an consecutiv. Campaniile naționale de promovare a modelului actual Actros sunt foarte bine primite de piață și facem eforturi să onorăm toate cererile clienților noștri.”

De asemenea, Managing Directorul Trucks & Buses Mercedes-Benz România ne-a declarat că Fleetboard se află în plin proces de migrare a datelor pe cloud, fapt ce va genera o creștere a vitezei de procesare a datelor. În paralel, se lucrează la o interfață nouă și intuitivă pentru client, care a fost prezentata la IAA Hanovra, precum și la o nouă aplicație pentru mobil. Toate aplicațiile Fleetboard pentru șofer se vor putea instala pe display-ul secundar al noului Actros.

O nouă dimensiune pentru transportul pe distanțe lungi

Reamintim, noua generație Actros, camionul emblematic al Mercedes-Benz Trucks, a avut premiera mondială la Berlin, pe 5 septembrie 2018. Modelul se remarcă printr-o serie de inovații, precum sistemul Active Drive Assist, ce permite conducerea semi-autonomă la orice viteză, MirrorCam, ce înlocuiește oglinzile retrovizoare pentru a spori siguranța și eficiența, Active Brake Assist 5, cu sistem de detectare a pietonilor îmbunătățit, Multimedia Cockpit, ce oferă conducătorilor auto un spațiu de lucru al viitorului și un nivel înalt de conectivitate, Traffic Sign Assist, ce asistă șoferul în respectarea regulilor rutiere și contribuie la creșterea siguranței, Stability Control Assist disponibil și pentru semiremorci, precum și sistemul de faruri cu semnătura luminoasă caracteristică – Highbeam Assist.

Noul Actros consumă cu până la 5% mai puțin carburant pe drumurile rurale și cu până la 3% mai puțin pe distanțe lungi, datorită aerodinamicii îmbunătățite, a sistemului avansat Predictive Powertrain Control și a unui raport nou al punții spate.

Dezvoltarea design-ului noului Actros s-a concentrat în mod special în jurul șoferului – din interior spre exterior. Iar rezultatul constă într-un interior modern și un exterior cu aspect unitar și dinamic.

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.