Patronatele din constructii au sarit cu 375 de utilaje la deszapezire

Patronatele din constructii au sarit in ajutorul oamenilor din localitatile izolate de nameti, si nu numai, punand la dispozitia autoritatilor din 36 de judete 375 de utilaje de mare forta: buldoexcavatoare, autogredere, vole etc. pentru deszapezirea drumurilor ingropate in zapada.

Cristian Petrescu, noul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, anunta ca sutele de utilaje au fost mobilizate in doar cateva ore. “Le multumim tuturor celor din industria de constructii care au raspuns atat de prompt apelului nostru. In doar cateva ore, am reusit sa strangem 375 de utilaje in aproape toate judetele tarii, iar ofertele de ajutor continua sa soseasca la sediul MDRT. Patronatele din constructii, la fel ca federatiile din turism, au dovedit o solidaritate extraordinara si au inteles ca utilajele care stau nefolosite in parcari pot ajuta la salvarea vietii oamenilor atat de greu incercati in aceasta iarna. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului ofera, in continuare, tot sprijinul sau pentru deszapezirea localitatilor izolate si pentru livrarea de hrana si apa sinistratilor”, a declarat, marti, ministrul Petrescu.

Comandamentul de iarna al MDRT va furniza prefecturilor judetene datele de contact si numarul total al utilajelor cu care patronatele din constructii s-au aratat dispuse sa intervina in fiecare judet in parte.

Ministerul Turismului a facut apel si catre reprezentantii industriei sa doneze, din rezervele proprii, produse alimentare si bunuri de prima necesitate. “Industria de turism si partenerii nostri au rezervele necesare de produse din care pot dona oamenilor aflati in mare nevoie. Avem resurse sa putem distribui aceste ajutoare. Impreuna trebuie sa ne mobilizam si sa facem un gest de solidaritate, care poate insemna salvarea de vieti omenesti”, afirma ministrul Turismului.

Demnitarul a precizat ca sunt stranse la minister produse alimentare si bunuri de prima necesitate pe care oricine din industria turismului le poate dona. “Noi ne vom asigura ca aceste produse vor ajunge de indata la oamenii care acum se lupta pentru viata”, spune Petrescu.

Federatiile patronale si lucratorii individuali din turism care doresc sa doneze produse pentru oamenii aflati in nevoie sunt rugati sa contacteze comandamentul de iarna al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului la numarul telverde de urgenta 0800.86.82.82.

Comandamentul de iarna al MDRT este pregatit in continuare sa intervina pentru protectia si salvarea turistilor, pentru prevenirea accidentelor in statiunile turistice si pentru interventia in operatiunile de tip salvamont.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.