FM Logistic Customer Day EventINDUSTRIA FARMACEUTICA EXTERNALIZEAZA LOGISTICA

Externalizarea activitatii de logistica este un subiect discutat cu mare atentie în industria farmaceutica, unde presiunea pe costuri a crescut in ultimul timp. „In aceasta perioada, au loc tenderuri in domeniu, mult mai multe decat in alte sectoare. Noi am participat la 3-4 de la inceputul anului“, ne-a declarat Catalin Olteanu – Heel, General Manager FM Romania.

Logistica pentru industria farmaceutica si imbunatatirea continua a serviciilor de logistica au reprezentat punctele pe care s-a pus accentul cu ocazia zilei clientilor organizata de FM Logistic la Clubul Diplomatilor, in cadrul unui eveniment care a inclus, de asemenea, momente de divertisment. „FM Logistic a intrat pe piata logisticii pentru industria farmaceutica in Romania si in Polonia“, a aratat Catalin Olteanu – Heel, precizand ca, pentru a acumula experienta in acest domeniu atat de specializat, grupul francez a preluat in 2010 unul dintre jucatorii majori europeni din distributia de medicamente, Aexxdis. De altfel, Jean Francois Fusco, Pharmaceutical General Manager Europe al Aexxdis FM Health Supply Chain, a prezentat la Bucuresti o serie de studii de caz, care scot in evidenta know-how-ul pe care compania il detine in acest domeniu atat de specializat. Aexxdis FM Health Supply Chain este prezent in 14 tari, dispune de 60 de centre de distributie, care totalizeaza 2,22 milioane mp, ce permit depozitarea produselor din industria farmaceutica la temperatura ambientala sau controlata, in conditii de securitate 24/7. Aexxdis asigura servicii de logistica atat pentru productie, cat si pentru clinici, spitale, laboratoare, farmacii, cabinete medicale si chiar livrari direct catre pacienti. De asemenea, compania acopera toate modurile de transport in conditiile de trasabilitate si securitate pe care le impune industria farmaceutica. FM Logistic Romania asigura in prezent servicii logistice pentru Sanofi Aventis si Roche.

Clienti noi, expertiza europeana

Ii avem deja clienti pe Sanofi Aventis si Roche si ne pregatim pentru un al treilea si un al patrulea client. Noi le asiguram, din punct de vedere al calitatii serviciilor de logistica, un standard mult mai ridicat decat wholesalerul“, a aratat managerul general FM Logistic, subliniind ca tendinta la nivel global este de externalizare a activitatii logistice, producatorii de medicamente fiind mult mai atenti cu privire la recuperarea investitiilor si optand pentru variante in care sa isi faca singuri managementul afacerii si care sa ofere un control bun al livrarilor de medicamente in mod direct catre spitale, clinici sau lanturile de farmacii. „Atunci cand il eviti pe wholesaler, ai nevoie de cineva catre care sa externalizezi logistica. in acest context, am aparut noi pe piata“, a precizat Catalin Olteanu – Heel, subliniind inca o data importanta expertizei pe care Aexxdis o furnizeaza FM, care face posibila dezvoltarea pe acest segment.

Reamintim, Sanofi-Aventis si FM Logistic in Romania au incheiat in 2010 un parteneriat ce include servicii de management al platformei de depozitare in conformitate cu cerintele si normele europene GSP (Good Storage Practices) si GDP (Good Distribution Practices) corespunzatoare produselor farmaceutice, incluzand servicii logistice de receptionare, depozitare, manipulare si pregatire pentru expeditie, precum si gestionarea informatica a fluxurilor de produse. Platforma specializata FM din Chiajna, unul dintre cele mai moderne centre de distributie de pe piata farmaceutica din Romania, este in prezent singurul depozit utilizat pentru distributia produselor Grupului Sanofi-Aventis fabricate in Romania, precum si a celor fabricate in Uniunea Europeana si Turcia. Valoarea investitiei Aexxdis FM Health Supply necesara adaptarii depozitului FM Logistic conform reglementarilor si standardelor farmaceutice a fost de peste 700.000 de euro.

Cristina TOBESCU

cristina.tobescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.